Consilierii municipali au aprobat structura școlară. Ministerul Educației va tranșa situația comasării celor cinci licee!

Consilierii locali din Târgu Jiu au aprobat structura școlară din municipiu fără să țină cont de propunerea inspectorilor școlari de a comasa cele cinci licee tehnologice. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că decizia Consiliului Local se va putea modifica doar dacă Ministerul Educației va susține propunerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Primăria Târgu Jiu a contestat ideea Inspectoratului Școlar și nu e de acord să fie comasate cinci licee tehnologice din municipiu.

Marcel Romanescu așteaptă ca Ministerul Educației să tranșeze situația. Până atunci, consilierii locali au aprobat structura școlară veche.

„N-am primit un răspuns de la Ministerul Educației. Presupun că se analizează aspectele menționate de noi în acea adresa. Sperăm să avem o decizie a Ministerului. Am aprobat structura școlară de la nivelul municipiului Târgu Jiu pe forma veche, având și un amendament în care specificăm faptul că dacă Ministerul Educației va lua această decizie, vom reveni asupra hotărârii de Consiliu Local și să o modificăm în consecință”, a declarat primarul Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Liceul Energetic, Liceul Auto „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Liceul Tehnic nr. 2 și Liceul Tehnologic „Ion Mincu” sunt unitățile de învățământ pe care Inspectoratul Școlar vrea să le transforme în doar două școli. Au fost invocate, în principiu, cheltuielile mari și rezultatele slabe obținute de aceste licee la examenele de Bacalaureat din ultimii ani.

Și Inspectoratul Școlar le-a scris celor de la Ministerul Educației și așteaptă răspuns.

Vizualizări: 1,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: