Pandemia a mutat mulți orășeni la sate

Pandemia i-a făcut pe mulți gorjeni să se mute de la oraș la sat. Este și cazul multor târgujieni care au decis să se stabilească în mediul rural. Unii au ales localități mai mici, din apropiere. Comuna Arcani, cea mai mică din județul Gorj, a fost în topul preferințelor pentru cei care au dat apartamentul de la bloc pe o casă la țară.

Comuna Arcani numără peste 1.300 de suflete și este cea mai mică din județul Gorj. Pandemia și investițiile în infrastructură au determinat mai mulți orășeni să cumpere case în satele din Arcani și să se mute acolo.

„Este o ușoară migrație din oraș spre sat, din Târgu Jiu. Am reușit să implementăm câteva proiecte pentru un confort sporit și atunci am constatat că multe case care erau părăsite au fost vândute și astăzi sunt locuite. Tendința aceasta este în creștere și este și firească”, a declarat primarul din Arcani.

Circa 40 de copii mai învață la școlile din Arcani. Primarul speră să mărească numărul elevilor mai ales că școlile sunt modernizate și profesorii își dau silința la catedră.

“Sperăm să înmulțim numărul copiilor prezenți la școală. Sunt mulți părinți care duc copiii la școală în Târgu Jiu deși locuiesc în Arcani. Școala de la noi este reabilitată, modernizată. Două au fost finalizate prin Programul de Dezvoltare Locală. Eu zic că arată mult mai bine decât multe școli din Târgu Jiu. Cred că a rămas o prejudecată că, la oraș, învățământul e calitativ față de zona rurală. Eu cred că ține de mentalitatea noastră”, a mai spus Aristică Coiculescu, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: