Afacere profitabilă cu... castravete amar
Castravetele amar începe să devină cunoscut în pieţele din Gorj şi tot mai multă lume îl cumpără. În ciuda gustului amar care îi dă şi numele, leguma este extrem de sănătoasă, consumată în salate. O femeie din comuna gorjeană Negomir a pariat pe castravetele amar. Îl cultivă în solar, însă nu doar de astfel de legume se ocupă.
Mirabela Luican cultivă legume şi, în paralel, se ocupă de o plantaţie de muri. Este o afacere de familie care se dezvoltă cu fiecare an. Acum a scos pe piaţă şi o legumă relativ nouă: castravetele amar.
Leguma amară este recomandată date fiind proprietăţile ei miraculoase. Este extrem de sănătoasă şi bună pentru cei care suferă de diabet, protejează inima, are acţiune antibacteriană şi întăreşte sistemul imunitar. „Noi producem legume la solarii şi în câmp. Cu asta ne ocupăm. Am achiziţionat şi un tractoraş cu care să ne descurcăm mai bine. Avem 61 de ari plantaţi. Avem roşii, varză, vinete, castravete amar care este ceva mai nou pentru zona noastră. Este un fel de medicament, dar este încă nou. Lumea e mai reticentă. Trebuie să-l cunoască mai întâi. I se spune insulina verde. Noi vindem legume de acasă şi în târguri. Nu plecăm departe cu ele. Vin oamenii acasă”, a spus Mirabela Luican.
Nu doar legume scoate pe tarabe Mirabela. Gospodina are cămara plină de dulceţuri, siropuri sau conserve pentru iarnă.
Cei care vor să cumpere murături făcute după reţeta bunicilor, merg direct în cămara ei. „Facem şi conserve din ce ne rămâne. Cine doreşte poate să cumpere. Lumea vine acasă şi cumpără de acasă. Luăm şi comenzi, dar avem oricând pregătite şi legume, şi conserve. Suntem zilnic acasă. Nu ne ocupăm cu altceva. Sunt produse bio. Am început destul de greu. Acum ne descurcăm mai bine că avem utilaje. Facem şi dulceaţă de mure. Tot bio, natural totul, pentru că avem şi o plantaţie de mure”, a mai spus gospodina.