Cât cheltuiește Agenția de Mediu să salveze peștii din Gilort

Agenția pentru Protecția Mediului Gorj va cheltui sume importante de bani pentru salvarea peștilor din râul Gilort. Are un buget de peste 570 de mii de lei pentru "refacerea culoarelor de migrație și a habitatelor pentru speciile de pești reofili din râul Gilort".

Mai concret, proiectul este împărțit în două. Vor fi lucrări de ameliorare a mediului ce vor presupune refacerea structurii naturale a râului Galbenul și refacerea habitatelor naturale pe râul Gilort, dar și servicii de împădurire pentru asigurarea stabilizării malurilor și realizarea fâșiilor tampon pe râuri, anunță instituția.

În total, APM Gorj a alocat 573 de mii de lei acestui proiect.

Lucrările vor avea loc în zonele Bengești-Ciocadia și Bumbești-Pițic, pe râurile Gilort și Galbenul.

Zona face parte din situl Natura 2000 și ultimele studii au arătat că patru specii de pești care trăiesc aici ar fi în pericol. "În urma studiului asupra structurii morfologice și a habitatelor râurilor din situl Natura 2000 Râul Gilort s-a constatat că Situl Natura 2000 Râul Gilort reprezintă o zonă importantă pentru speciile de interes conservativ precum vidra, buhaiul de baltă cu burta portocalie, dar și pentru patru specii de pești protejați care au un statut de consevare nefavorabil/neadecvat: chișcarul, procușorul de nisip, mreana vânătă și dunărița", transmite APM Gorj.

Vizualizări: 581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: