Face parc de panouri fotovoltaice pe 6.000 de mp

Autoritățile locale din comuna gorjeană Glogova așteaptă cu nerăbdare finanțarea pentru realizarea unui parc de panourile fotovoltaice.  În felul acesta, facturile la energie, mult prea mari, ar deveni doar o amintire.

"Ne dorim construirea unui parc de panouri fotovoltaice pentru consum propriu. Facturile lunare la energie ajung și la 15.000 de lei, iar în timpul iernii mai sunt și cheltuielile cu încălzirea. Noi am depus proiect încă din luna decembrie a anului trecut și așteptăm finanțare. Va fi în satul Olteanu, acolo unde avem un teren de 6.000 de mp, chiar lângă stația de transformare. Acum așteptăm să se lanseze programul și pentru bateriile de stocare", a spus Gheorghe Alpredi, primar.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat la începutul acestei luni încă 26 de contracte pentru instalarea panourilor fotovoltaice la nivelul primăriilor, finanțate din Fondul pentru Modernizare: Programul – cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei.

Valoarea contractelor semnate depășește 70 de milioane de lei (peste 14 milioane euro).

De la începutul programului au fost finanțate peste 190 de contracte (primării, universități și instituții publice), pentru dezvoltarea de parcuri fotovoltaice, eoliene sau microhidrocentrale pentru autoconsum.

Vizualizări: 553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: