Primăriile caută funcționari și nu găsesc

Primarii din județul Gorj se plâng de faptul că este tot mai greu să angajeze specialiști la nivelul unităților teritorial - administrative. S-a ajuns în situația asta din cauza salariilor mult prea mici din primării în raport cu cele din mediul privat, dar și din cauza condițiilor impuse de ANFP.

De exemplu, la Primăria Slivilești în câțiva ani numărul specialiștilor s-a înjumătățit.

"Ducem lipsă de toți specialiștii pe toate compartimentele. Mi-au plecat de la registrul agricol, un arhitect, un inginer cadastrist, o contabilă, secretarul și sarcinile lor au fost reîmpărțite. Când am venit eu la primărie erau 20 și ceva de funcționari și acum mai am 10. În special pleacă inginerii cadastriștii și urbaniștii. Decât să stea la primărie pe un salariu de 4.000 de lei mai bine pleacă la privat unde sunt extrem de bine plătiți", a spus primarul Sorin Bucurescu.

Și la primăria Săcelu sunt problemele la compartimentul urbanism. "Cadastriștii sunt foarte greu de găsit, la fel și specialiștii în urbanism. Niciunul nu vine să lucreze la primărie când în privat câștigă foarte bine. De aceea nu optează pentru un post la primărie remunerat între 3.000 și 4.500 de lei. Cam asta sunt salariile la comune. Poate la primării de oraș o fi mai bine, dar această categorie de specialiști preferă privatul unde este mult mai bine", a declarat Gheorghe Dumitrelea, primarul din comuna Săcelu.

La concursurile organizate pentru ocuparea unor astfel de posturi, de multe ori nu se prezintă nimeni.

Vizualizări: 1,054

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: