Lucrări de înregistrare sistematică a terenurilor în Târgu Jiu

Cetățenii din Târgu Jiu, în special deținătorii de terenuri din localitățile Preajba Mare și Iezureni, sunt informați că au fost demarate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul UAT (Unitate Adminitrativ- Teritorială) Târgu Jiu. Aceste lucrări, care sunt gratuite, au ca scop integrarea terenurilor în sistemul de cadastru și carte funciară.

Lucrările sunt finanțate din bugetul local și se vor desfășura în perioada 4-7 noiembrie 2024, conform următorului program:

Pe 4 noiembrie 2024, la ora 10:00, vor avea loc măsurători pentru terenurile din tarlalele 1, 3, 6, 7, 109, 108 și 128, situate în zona intravilan a localității Preajba Mare, de la nord de strada Făgetului până la stația de apă.

Pe 5 noiembrie 2024, la ora 10:00, măsurătorile se vor efectua pentru tarlalele 125, 134 și 135, în zona punctelor toponimice „Câmpul Moșteni” și „Fosta Unitate Militară”.

Pe 6 noiembrie 2024, la ora 10:00, se vor face măsurători pentru tarlalele 90 și 94, în zona punctelor toponimice „Iazul Morii (Jiul Mic)”, „Brăila” și „Jiețe zona centură”.

Pe 7 noiembrie 2024, la ora 10:00, vor avea loc măsurători pentru tarlalele 387 și 105, în zona intrării în Iezureni, partea stângă.

Pentru a facilita acest proces, a fost organizat un punct de informare și colectare a documentelor juridice, unde cetățenii, instituțiile publice și firmele pot aduce documentele de proprietate necesare. Acest punct se află la sediul Serviciului Registrul Agricol, Cadastru din Târgu Jiu, str. Iosif Keber, nr. 1, și va fi deschis pe 4 noiembrie între orele 08:30-12:00 și pe 7 noiembrie între orele 12:30-16:30.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor, este esențial ca proprietarii să colaboreze cu reprezentanții primăriei și ai firmei executante, S.C. PRIMUL MERIDIAN SRL, prin permiterea accesului în proprietăți pentru realizarea măsurătorilor, identificarea limitelor imobilelor împreună cu echipele de specialiști și prezentarea actelor juridice referitoare la imobile.
Cetățenii sunt invitați să se prezinte la punctul de informare cu documentele care atestă dreptul de proprietate, inclusiv titluri de proprietate, extrase de carte funciară, acte de moștenire, acte de vânzare-cumpărare și acte de identitate.

Dacă proprietarii nu pot fi identificați, conform legii cadastrului, dreptul de proprietate se va înscrie provizoriu în favoarea UAT Târgu Jiu.

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: