Djokovic a prezentat medalia fanilor. Un fotograf gorjean, la eveniment!

Fotograful gorjean Florin Bălțătoiu a avut parte de o nouă experiență de neuitat. A participat la un moment istoric. L-a fotografiat pe Novak Djokovic într-o ceremonie fastuoasă în care a prezentat fanilor săi medalia de aur obținută la Paris. 

Evenimentul a avut loc în Belgrad. Florin Bălțătoiu a mărturisit cum a trăit această experiență și ce l-a impresionat.

„S-a intonat imnul național al Serbiei, Nole a ținut mâna la piept pe toată durata, nu a plâns, a fost cel mai fericit, a savurat teribil de dificila finală câștigată la Paris contra lui Alcaraz, a fost omul care și-a scris și și-a îndeplinit menirea în acest sport. Nu mai are nimic de demonstrat. De acum încolo va juca, cât va mai juca, pentru noi cei care îl iubim și cei care îl admirăm, pentru țoți fanii tenisului, pentru el și Tara și Stefan și Jelena, pentru tinerii care îl au exemplu și model, pentru spectacol, pentru magia pe care a dat-o pe dreptunghiul din arenă, fie că a fost pe suprafață rapidă sau zgură, fie că a fost pe iarbă sau ciment. Sârbul de la Belgrad, Novak Djokovic, va rămâne pentru tenis ce a însemnat argentinianul de la Buenos Aires și Napoli pentru fotbal

Nu am fost fotograf de tenis dintotdeauna, îmi plăcea numai fotbalul, dar iernile din România fiind lungi și grele, mă tot uitam pe Eurosport la Australian Open și pentru că nu-i plăceam pe Federer și Nadal, m-am îndrăgostit de Nole, pentru că el reușea când și când să-i mai bată. Atunci mi-am spus: „Eu trebuie să-l întâlnesc într-o zi pe omul acesta”. Și l-am văzut cu ochii mei pentru întâia oară la Londra, în anul 2016, la O2 Arena. Mi-am cumpărat bilet și am stat pe un scaun în tribună ca spectator. Restul e istorie”, notează fotograful gorjean pentru Cotidianul.

Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: