Deficit mare de cardiologi la Târgu Jiu. Nu vine nimeni la concursuri!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu reușește să angajeze medici cardiologi, de care e mare nevoie în unitatea medicală. Face concursuri în fiecare lună, asigură transport și locuință de serviciu. Cu toate acestea, lipsește interesul. Nu-și depune nimeni dosarul pentru aceste concursuri. 

Managerul Spitalului Județean, Dumitru Vienescu, a declarat că a fost și la unitatea medicală din Craiova pentru a convinge medici rezidenți să vină la Târgu Jiu: „Se păstrează deficitul de medici la Cardiologie. Concursurile s-au repetat în fiecare lună. Sunt oferite condiții, asigurarea locuinței de serviciu, transport. Din păcate, nu se depun dosare, concursurile sunt reluate în permanență. Chiar acum două săptămâni, am fost la spitalul din Craiova pentru a discuta cu coordonatorul de rezidențiat pentru a găsi soluții de detașare sau asigurare de medici cardiologi care să vină la târgu Jiu pentru asigurarea liniei de gardă”.

De cel puțin trei medici specialiști ar mai fi nevoie la Târgu Jiu pentru a fi asigurate gărzile și pentru a funcționa cabinetul de Cardiologie din cadrul ambulatoriului. 

Până se va găsi personal, vor fi reluate concursurile. „Am avea nevoie de cel puțin trei medici. Adresabilitatea e foarte mare, cabinetul trebuie să funcționeze, linia de gardă trebuie să funcționeze. De la anul, va veni un medic. Mai avem un medic care e în maternitate. Sperăm să revină la anul la serviciu, dar mai este nevoie. E deficit de personal și e adresabilitate foarte mare”, a mai explicat Vienescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: