De ce s-a tergiversat patru ani procesul Pandurii – Asociaţi

Procesul dintre Pandurii Târgu Jiu şi membrii asociaţi ai clubului a fost câştigat de clubul de tradiţie al oraşului Târgu Jiu după patru ani. Deşi Pandurii câştigase procesul încă de la prima instanţă de la Târgu Jiu, asociaţii au tergiversat procesele ani de zile deşi ştiau că vor pierde.

Fostul preşedinte al clubului Pandurii, Marin Condescu, susţine că intenţia asociaţilor, care au tergiversat timp de patru ani procesele cu clubul era ca echipa de fotbal să aibă aceeaşi soartă ca „defunctele” echipe de handbal şi baschet de la Energia, adică falimentul.

„Este clar că s-a încercat, cât s-a putut de mult, să se amâne procesul pentru a dispărea şi clubul Pandurii cum a dispărut şi Energia Rovinari. Au vrut să dispară ca şi entitate Pandurii, gândindu-se la contractul de comodat pe care îl avem cu Primăria Târgu Jiu şi la investiţiile pe care le-a făcut clubul Pandurii în baza sportivă”, a spus Condescu la Radio Infinit, unde a vorbit şi despre intenţiile ascunse în spatele demersurilor de a duce echipa spre faliment: „Ţintă nu eram eu, pentru că mie falimentul mi-ar fi adus de mult banii de la masa credală şi nici stadionul, pentru că am mai spus că ei au făcut decât gardul, casa o făcuse clubul Pandurii. Au gândit să pună mâna pe acest patrimoniu al clubului Pandurii, dar nu şi-au dat seama de unele lucruri care sunt foarte clare. Pandurii este o societate non-profit şi statutul prevede clar că orice contibuţie materială a membrilor asociaţi este fără drept de restituire şi că acea contribuţie se va redistribui, în cazul falimentului, către alte entităţi de acelaşi profil”.

Nu este clar însă cărei entităţi cu acelaşi profil ar fi revenit investiţia clubului Pandurii în baza sportivă, echipei patronate de Nicolae Sarcină, care a jucat în patru judeţe până să se stabilească la Târgu Jiu, sau noului club al Primăriei Târgu Jiu, CSM, care de doi ani de zile doreşte să înfiinţeze şi o secţie de fotbal.

Cert este doar ceea ce arată documentele din contabilitatea clubului Pandurii din care reiese că, în perioada 2005 – 2013, clubul Pandurii, ca să poată face baza sportivă să corespundă regulamentelor FRF, FIFA şi UEFA, a investit în Complexul Sportiv Municipal peste 19 milioane de lei, investiţii în terenul de joc, realizat de la zero în perioada 2011 – 2012, vestiarele şi zona de refacere de la stadion, terenurile 2 şi 3 de antrenamente, terenul sintetic fiind realizat chiar de două ori chiar, prima dată în 2008 şi apoi în 2017.  

Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: