Pandurii a redus cu un milion de euro masa credală

Echipa de fotbal care fiinţează de aproximativ 60 de ani în Târgu Jiu a fost victima unui grup infracţional, susţine Marin Condescu, fost președinte la Pandurii în perioada 2005-2014. În prezent principal creditor al echipei Pandurii, acesta susține că totul a fost premeditat, ca fosta vicecampioană a României din 2013 să se desființeze și astfel că se piardă urma banilor.

Marin Condescu era forţat să plece de la conducerea clubului Pandurii în 2014, iar după demisia sa Pandurii a început să decadă. Sub pretextul că vor să facă performanţe mai mari, conducătorii care au urmat acestuia au secătuit bugetul clubului până l-au dus în insolvenţă.

Acuzat de contestatarii din acea perioadă, Condescu a demonstrat, în instanță, nevinovăția și a fost achitat de acuzaţiile care i se aduceau pentru un presupus prejudiciu care nu a fost dovedit, din contră, acesta demonstrând, tot în instanţă, că are de recuperat chiar banii cu care împrumutase Pandurii. Condescu a revenit la echipă după retrogradarea acesteia din Liga 1 și intrarea în insolvență, în 2017, dar nu ca președinte, ci ca principal creditor, de atunci încercând să afle ce s-a întâmplat cu echipa în perioada 2014 – 2017. „În 2014 s-a format un grup infracţional care a vrut ca şi echipa de fotbal Pandurii să dispară din peisajul sportiv, cum s-a întâmplat şi cu echipa de handbal şi cea de baschet, Energia Rovinari. Având toate datele problemei acum, în 2021, aşa cred, mai ales că eu, din ianuarie 2014 am plecat de la club ca să nu se spună despre Pandurii că e condus de cineva cu probleme penale. Am crezut că echipa va merge bine, avea o situaţie financiară bună, şi, din discuţiile pe care le-am avut cu domnul Prunariu, şi la finalul anului, când a plecat el, şi atunci situaţia financiară era una bună, deci lucrurile puteau merge într-o direcţie bună”, a povestit fostul preşedinte la Radio Infinit, explicând cum a reuşit să scadă din aşa zisa datorie a clubului o sumă de peste un milion de euro: „În 2014, membri asociaţi împreună cu cei de la finanţe se hotărăsc să distrugă clubul. Mai întâi apar controale de la finanţe care pun o povară asupra clubului de peste un milion de euro, bani care nu se justificau şi care au secătuit financiar clubul. Erau controale care spuneau, printre altele, că toate investiţiile pe care Pandurii le-a făcut în complexul sportiv ar fi în afara legii. Şi au imputat toate aceste investiţii clubului Pandurii, derivând din acele controale şapte dosare penale în care căutau un singur vinovat. Ultimul proces s-a finalizat în 2018 iar clubul Pandurii le-a câştigat pe toate. Mai mult decât atât, s-a demonstrat că toate aceste investiţii au fost făcute în baza unui contract de comodat, legal, şi am reuşit să dăm la o parte de la masa credală, pentru că ne aflam în insolvenţă, peste un milion de euro”.

Fostul preşedinte al clubului la intrarea în insolvenţă, Narcis Răducan, spunea, în 2016, că suma datorată de club nu e mare, fără să ia în calcul însă şi această datorie către ANAF. ”Suma nu e mare, în jurul a două milioane de euro, cu tot cu penalități și ce decurge din taxe la stat. Este o sumă mică pentru un club de Liga 1”, spunea atunci Răducan, pentru Digi Sport.

Ulterior Pandurii a demonstrat că nu acele datorii către ANAF nu sunt cele reale şi a reuşit astfel să folosească covorul sintetic nou, care fusese sub sechestrul ANAF, pentru a amenaja terenul sintetic.

Vizualizări: 1,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: