Cum vor să protesteze cabanierii din Rânca după controalele ANPC

E revoltă mare în rândul proprietarilor de pensiuni și hoteluri din Rânca. Cabanierii amenință că vor închide toată stațiunea din 15 martie și cataloghează drept abuzive controalele comisarilor de la Protecția Consumatorilor. 

Constantin Pănescu, liderul Asociației Concesionarilor din Rânca, spune că toți cabanierii s-au unit și vor să închidă pensiunile când se termină sezonul rece și să trimită toți angajații în șomaj.

E vorba, mai exact, de peste o mie de oameni ce riscă să rămână fără un loc de muncă.  „Anul acesta, din ce îmi spun colegii, s-a depășit cu mult măsura bunului simț. Dânșii sunt specialiști și în locul pompierilor, al celor de la Mediu, al primăriilor, de la DSP și în locul celor de la DSV. Toate aceste instituții acreditează cu niște autorizări clădirile să funcționeze. Aici e marea noastră problemă a noastră, a celor din Rânca. Mulți au închis pentru că s-a terminat vacanța. Am hotărât să terminăm cu aceste rezervări și după 15 martie, toată Rânca să fie închisă. Să anulăm orice taxă și impozit către bugetul statului, să trimitem peste o mie de angajați în șomaj pe spinarea statului”, a declarat Constantin Pănescu. 

Oamenii sunt revoltați că Rânca are de suferit după publicitatea negativă pe care o fac controalele și comunicatele de la OPC. „Să nu mai aibă ce controla. Am ajuns o zonă de experiență. Ia foc Ferma Dacilor în Prahova și ne controlează pe noi! E singura zonă din țară unde să dai exemplu”, a mai spus Pănescu, la Radio Infinit.

Comisarii OPC au transmis, în primele zile din 2024, că au verificat 11 agenți economici din Rânca și că au găsit probleme la 10 așa că au dispus 10 măsuri de suspendare temporară a activității.

Vizualizări: 1,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: