Ce trebuie să faci ca să nu ți se mai rupă unghiile!

Orice femeie visează să aibă unghii frumoase, lungi şi puternice. Există o serie de trucuri pentru unghii sănătoase, tari și rezistente iar cu puțină grijă și folosind cele mai bune instrumente disponibile, vei reuși să-ți îndeplinești acest vis. 

Pentru a avea unghii lungi și puternice, nu este nevoie de proceduri complicate sau costisitoare.

Folosind trucurile naturiste și acordând atenție îngrijirii zilnice, vei putea să-ți transformi unghiile în veritabile bijuterii naturale.

Vitamina C, prezentă din belșug în lămâi, este un supliment care stimulează creșterea și întărirea unghiilor. Masează-ți unghiile de la mâini și picioare cu o felie de lămâie de grosime mai mare, cel puțin o dată pe zi. După cinci minute, clătește unghiile cu apă caldă. Această procedură va accelera creșterea unghiilor și le va menține curate și fără bacterii.

Uleiul de cocos este o sursă excelentă de vitamina E și antioxidanți, ideale pentru creșterea unghiilor.

Masarea unghiilor cu ulei de cocos cald în fiecare seară înainte de culcare va aduce rezultate vizibile în scurt timp. Uleiul de cocos hrănește și protejează unghiile, făcându-le mai rezistente și mai strălucitoare.

Portocalele stimulează producerea de colagen, esențial pentru creșterea și vitalizarea unghiilor. Înmuie-ți unghiile în suc natural de portocale timp de aproximativ 10 minute, apoi clătește-le cu apă caldă și hidratează-le.

Antioxidanții din portocale vor ține la distanță infecțiile și vor întări unghiile. Repetă acest tratament zilnic pentru cele mai bune rezultate.

Pentru unghiile deteriorate și fragile, uleiul de măsline este soluția ideală. Datorită permeabilității sale, uleiul de măsline pătrunde în stratul interior al unghiilor, calmează și reduce uscăciunea.  Încălzește puțin ulei de măsline virgin și masează-ți ușor unghiile și cuticulele timp de cinci minute. Acoperă-ți mâinile cu mănuși și lasă uleiul să acționeze pe tot parcursul nopții.

Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: