Parc fotovoltaic pe un teren donat de localnici

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, dorește să solicite finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru a dezvolta un mic parc fotovoltaic în localitatea sa.

Potrivit proiectului propus, intenția este să se instaleze panouri solare pe o suprafață de 4500 de metri pătrați, iar costul investiției se estimează la 1,7 milioane de lei. Scopul lui Cotojman este să asigure alimentarea cu energie electrică pentru iluminatul public, școli și forajele de apă. Prin aceasta, se urmărește menținerea costului apei potabile la doar 2 lei pe metrul cub.

”Noi am menținut prețul de 2 lei și ne dorim să fie și în continure, lucrăm la acest proiect, e un proiect îndrăzneț”, a spus primarul Liviu Cotojman.

De menționat că terenul destinat construirii parcului fotovoltaic a fost obținut de primar gratuit de la un localnic. Edilul subliniază că acesta reprezintă a treia suprafață donată de către cetățenii comunei în beneficiul lucrărilor de interes comun. ”De când sunt primar pentru trei obiectve am obținut terenuri de suprafețel considerabile de la cetățeni, gratis”, a spus edilul. 

Vizualizări: 363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: