Prefectul de Gorj: Autorizațiile și certificatele de urbanism eliberate de Primăria Târgu Jiu pot fi declarate nule 

Primăria Târgu Jiu a prelungit Planul Urbanism General (PUG) al municipiului, realizat în anul 1998, cu încă trei an, până în 2026, însă nu a luat toate avizele necesare, explică prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

Acesta a declarat că există o ordonanță de urgență care permitea localităților prelungirea PUG-urilor până în 2026, însă era necesar un aviz de la Ministerul Dezvoltării. Altminteri, toate documentele emise pot fi ușor atacate în instanță, spune prefectul.

Prefectul Iulian Popescu a declarat că va trimite Primăriei Târgu Jiu o adresă prin care îi aduce la cunoștință că trebuie să se pună în legalitate. ”Am pregătit o adresă către municipalitate în care le solicităm urgent să ia, chiar dacă este deja târziu, pentru că avizul se obține înainte de a prelungi PUG-ul, nu după, dar este bine măcar și acum, pentru că altfel, în cazul unor litigii în instanță, există posibilitatea ca autorizațiile și documentația de construcție aferentă anumitor imobile să pice în instanță ca nule de drept, pentru că nu au fost acordate pe baza unui PUG legal prelungit. Este urgent să se demareze acest aspect pentru a lua toate avizele”, a declarat Iulian Popescu.

Primăria a încheiat un contract cu o firmă pentru a realiza noul PUG, URBANPROIECT București, însă nu este clar stadiul lucrărilor. ”Nu văd că există o intenție reală de a avea cât mai rapid un nou PUG în municipiul Târgu Jiu”, adaugă prefectul. 


Situația este și în alte primării, pentru că 22 ar fi putut să ceară prelungirea prin hotărâre de Consiliu Local, printre care și un alt oraș, Motru. Municipiile solicită aviz de la Minister, iar comunele de la arhitectul șef al Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 5,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: