Îndeamnă oamenii să-și țină gunoiul în curte

S-a găsit soluția pentru ca orașul Novaci să nu fie inundat de gunoaie. De aproape trei săptămâni, nu a ridicat nimeni deșeurile din oraș după ce firma care avea contract cu primăria a ajuns în ancheta procurorilor. Autoritățile anunță că au găsit alt operator în județul Vâlcea și gunoiul va fi luat de miercuri. Mai rămân în aceeași situație alte cinci localități. 

În Mușetești și în Novaci, autoritățile au declarat la finalul lunii trecute stare de alertă din cauza gunoaielor. 

Ce se va întâmpla în celelalte cinci localități unde nu s-a găsit până acum niciun operator? Momentan nimic. Oamenii sunt sfătuiți de șeful Asociației de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Salubrității să le țină în curte până se rezolvă problema.

„Rog populația să nu le scoată la poartă urmând ca în momentul în care găsim un operator de salubrizare să ridice toate deșeurile din gospodărie. Din județul Gorj, niciun operator de salubrizare din câți există nu are capacitatea să se implice în această problemă. Am purtat discuții cu toți primarii din aceste localități. Majoritatea au dat hotărâri să adere la ADIS Gorj. Singura care nu a dat și urmează sunt cei din Dragotești. Restul primarilor au înțeles că trebuie să intre în asociație”, a declarat Luis Popa, directorul executiv ADIS Gorj, la Radio Infinit. 

Cert este că prețul la gunoi va crește în aceste localități. Aproape se va dubla față de tariful perceput de firma din Mehedinți care colecta gunoaiele, dar le arunca pe câmp, le îngropa sau le ardea ca să scape de costuri, după cum au descoperit luna trecută anchetatorii.

Vizualizări: 1,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: