Cum dispăreau banii pentru apă din Drăguțești

Fostul primar din Drăguțești, Vasile Moșoiu, a povestit la radio cum ar fi sustras banii pentru apă administratorul societății care se ocupă de alimentarea cu apă din localitate. Acesta din urmă a fost reținut pentru 24 de ore și e cercetat pentru delapidare după ce și-ar fi însușit, spun anchetatorii, peste o jumătate de milion de lei, bani publici. Fostul edil spune însă că adevăratul prejudiciu ar fi mult mai mare. 


Administratorul societății de apă din Drăguțești e cercetat penal pentru delapidare, iar faptele sale, susține Vasile Moșoiu, nu erau străine angajaților din primărie. 


Banii erau încasați de la oameni, apoi ajungeau în buzunarul administratorului. “Cele două sau trei casiere care încasau serviciul de apă și canalizare introduceau banii în casa de bani și acest individ, având cheie și card lua banii fără niciun fel de jenă. Efectiv, fura banii cetățenilor. Prejudiciul despre care am citit în presă, de 560 de mii de lei, dar inspectorii ANAF au calculat un prejudiciu de 15 miliarde de lei (n.r. - vechi)”, a dezvăluit Vasile Moșoiu, la Radio Infinit.


“Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2019 – martie 2024, administratorul societății de distribuție a apei și-ar fi însușit din casieria unității și din contul bancar sume mari de bani, prejudiciul estimat în cauză, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor, fiind de 565.350 de lei”, au transmis polițiștii după perchezițiile făcute la Drăguțești.

Vizualizări: 2,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: