Mită pentru ITP

Procurorii vâlceni împreună cu poliţiştii anticorupţie au descins, miercuri, la o staţie ITP din Horezu şi la domiciliul inginerului auto al acesteia, care este cercetat într-un dosar de luare şi dare de mită, au informat reprezentanţii Parchetului Vâlcea.

Potrivit anchetatorilor, inginerul este bănuit că, timp de mai multe luni, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani ca să falsifice certificatele de inspecţie tehnică unor autovehicule cu deficienţe.

"În fapt, ca urmare a cercetărilor efectuate în cauză, în perioada aprilie - iunie 2024, în cadrul aceleiaşi rezoluţii infracţionale, un inginer autovehicule rutiere din cadrul unei staţii ITP Horezu a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 50 şi 200 de lei sau a acceptat promisiunea unor astfel de foloase de la posesorii autovehiculelor care solicitau verificarea tehnică periodică, fie pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în sensul constatării respectării cerinţelor tehnice specifice reglementate la art. 1 alin.( 2) din OG 81/2000, modificată prin Legea nr. 260/2017, fie pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu cu privire la efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor rutiere, consemnând în mod necorespunzător adevărului în certificatele de inspecţie tehnică faptul că, în urma verificărilor, nu a depistat nereguli", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Procurorii vâlceni au precizat că în cadrul aceluiaşi dosar au fost ridicate, în baza ordonanţelor de predare, înscrisuri şi de la instituţii publice din judeţ.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: