A intrat cu mașina în doi oameni, cu intenție

Un bărbat din Gorj a fost trimis în judecată, la câteva săptămâni după ce a încercat să dea cu mașina peste două persoane, soț și soție. S-a întâmplat pe raza comunei Runcu, la Suseni. Tensiunile au izbucnit pe fondul consumului de alcool și al unui volum excesiv al muzicii, dar și al unei stări conflictuale mai vechi.

Cel trimis acum în judecată pentru tentativă de omor este acuzat că, alertat de escaladarea violențelor, "s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală marca Ford Mondeo, pe str. Gheorghe Tătărăscu din comuna Runcu, satul Suseni, județul Gorj, acolo unde, la locul conflictului a surprins şi a lovit cu autoturismul pe persoanele vătămate N.A.E. şi N.L.C., care se aflau una în apropierea celeilalte, provocându-le astfel leziuni care au necesitat transportul şi internarea de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Tg-Jiu".

Procurorul a considerat că agresorul a avut intenția de a ucide. "S-a considerat că fapta inculpatului este caracterizată sub aspect subiectiv prin intenţia de a ucide, intenţie ce rezultă din obiectul vulnerant de care s-a folosit la comiterea faptei, respectiv un autoturism, pe care inculpatul îl manevrează rulând la viteză ridicată (cu intensitate) și pe care l-a orientat cu scopul de a lovi pe persoanele vătămate aflate împreună, una lângă cealaltă, lovire care, în aceste împrejurări de fapt, poate produce în mod firesc moartea victimelor prin lovirea (cu elementele de caroserie) și proiectarea acestora de corpuri și suprafețe dure (gard, pod din beton, șanț), rezultat pe care inculpatul îl prevede și îl urmărește ca posibilitate a producerii (aspect evident în cazul persoanei vătămate N.A.E. pe care o lovește în plin) dar care nu se produce doar din întâmplare ori rezultat pe care îl prevede și, deși nu îl urmărește, îl acceptă ca posibilitate de producere (în cazul persoanei vătămate N.L.C. pe care, în deplasarea vehiculului orientat pentru a lovi pe soțul acesteia, o acroșează și/sau proiectează de suprafețe dure ca urmare a faptului că se afla la acel moment în imediata apropiere a soțului său)", se arată în comunicatul emis astăzi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procesul va fi judecat la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: