Cum amenajezi și decorezi holul casei

Amenajarea și decorarea holului poate să fie o adevărată provocare, fie că ne referim la alegerea cuierului pentru hol, la alegerea oglinzii perfecte sau la alegerea culorii pereților și a decorațiunilor pe care le vei așeza pe aceștia. În materialul de față ne vom concentra pe a îți explica tot ce trebuie să știi despre acest subiect.

Holul este cartea de vizită a oricărei case, însă, de regulă, este ignorată atunci când vine vorba despre amenajare și decorare deoarece fiind de obicei mică, nu prezintă prea mare interes, camerele centrale, cum ar fi livingul sau dormitorul acaparând aproape întreaga atenție. Cu toate acestea, te sfătuim să nu cazi în această capcană și să te documentezi cu atenție în ceea ce privește întregul proces de amenajare și de decorare.

1.    Măsoară cu atenție spațiul pe care îl ai la dispoziție

Primul pas de la care trebuie să pornești atunci când amenajezi și decorezi holul este să măsori cu atenție spațiul de care dispui și să planifici în detaliu cât spațiu vei aloca fiecărei piese de mobilier (cuier pentru hol, pantofar, taburet, măsuță etc.) și unde o vei plasa pentru a te avantaja cât mai mult. 

2.    Alege mobilierul care ți se potrivește

Al doilea pas firesc este alegerea mobilierului. Deja știi care sunt dimensiunile pe care trebuie să le aibă piesele de mobilier, așa că îți va fi mult mai ușor să faci alegerile potrivite. Nu uita să te îndrepți către piese de mobilier (dulap, pantofar cuier pentru hol etc.) care se potrivesc stilului în care ai decis să amenajez toată casa. De pildă, în cazul în care ai ales pentru casa ta un design contemporan, minimalist, la fel va trebui să alegi și mobila pentru hol, iar în cazul în care, să spunem că preferi stilul vintage, tot către un astfel de mobilier va trebui să optezi și pentru hol.

3.    Decide ce vopsea vei alege

Atunci când vorbim despre decorarea și amenajarea holului, nu doar cuierul pentru hol, oglinda, pantofarul și orice alte piese de mobilier am avea în minte sunt importante, ci și culoarea pereților. Aceasta va trebui aleasă în funcție de stilul de design pe care l-ai stabilit, dar și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. De exemplu, în cazul în care holul tău este mic, va trebui să alegi culori deschise, care să creeze senzația de spațiu amplu, iar în cazul în care te bucuri de un spațiu generos, în funcție de preferințele tale, poți să alegi și o culoare mai închisă deoarece un spațiu mare nu va avea de suferit dacă vei alege culori închise pentru pereții tăi. 

4.    Alege decorațiunile

Să nu uităm nici de decorațiuni pentru că, pe lângă mobilier și culoarea de pe pereți, și acestea joacă un rol important. Atunci când sunt bine alese, decorațiunile adaugă personalitate încăperii și completează firesc mobilierul și atmosfera generală pe care le transmite holul tău. Astfel, te sfătuim să alegi decorațiuni care să se potrivească perfect cu personalitatea ta, cu ceea ce vrei să transmiți și nu în ultimul rând, cu stilul de design în care ți-ai decorat casa și inclusiv holul. Plaja de opțiuni este largă și te poți îndrepta atât către opere de artă, cum ar fi tablourile, cât și către piese mai comune, dar care adaugă personalitate, cum ar fi fotografiile, anumite elemente de decor și de design care sunt importante pentru tine și multe altele. Și plantele și obiectele personale pot să constituie idei de decorațiuni extrem de interesante, totul e să le combini cu creativitate și să fie în conformitate cu personalitatea și preferințele tale.

Nu-i așa că nu este extrem de greu să îți decorezi și să îți amenajezi holul? Ține cont de sfaturile pe care tocmai ți le-am oferit și cu siguranță vei face o alegere de care vei fi mândru și pe care o vei prezenta cu drag familiei și invitaților tăi. Îți urăm spor la amenajat și alegeri inspirate!

Vizualizări: 1,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: