Laptele, aplicat foliar, ajută la rodirea castraveților

Laptele este un bun îngrășământ pentru legumele din grădină dar le ajută și din alte puncte de vedere. Pe lângă faptul că ajută la creșterea plantelor, hrănirea foliară a castraveților  cu lapte poate, de asemenea, atenua multe probleme din grădină, de la deficiențe de calciu, la viruși și mucegai praf. 

Laptele este o sursă bună de calciu, nu numai pentru oameni, ci și pentru plante. Laptele de vacă crud sau nepasteurizat are unele dintre aceleași proprietăți nutritive pentru plante pe care le are pentru animale și oameni. Conține proteine ​​benefice, vitamina B și zaharuri care sunt bune pentru plante, îmbunătățind sănătatea generală și randamentul culturilor.

La fel ca noi, plantele folosesc calciul pentru creștere. Lipsa de calciu este indicată atunci când plantele par pipernicite și nu își dezvoltă întregul potențial. 

Putregaiul de la capătul florii, care este frecvent întâlnit la castraveți, dovlecei , roșii și ardei , este cauzat de o deficiență de calciu.

Laptele conține substanțe care ajuta la prevenirea și tratarea bolilor fungice și bacteriene, care afectează plantele de castraveți. 

Este important să diluați laptele cu apă dar diluția pentru îngrășământ foliar este mai mică decât dacă turnăm la rădăcină. Dacă frunzele de castraveți sunt sănătoase atunci diluția va fi 1 parte lapte la 5 părți de apa. Dacă frunzele au pete și încep să se îmbolnăvească diluția va fi de 1-1. 

Când utilizați îngrășământ de lapte ca spray foliar adăugați soluția într-o sticlă de pulverizare și aplicați pe frunzele plantelor.

Vizualizări: 9,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: