Întrebuințări neașteptate și benefice pentru frunzele de roșii!

Grădinarii pasionați care iubesc să cultive roșii știu că este necesar să taie regulat frunzele pentru a le menține sănătoase și fructuoase. Aceștia cunosc și faptul că până și frunzele de roșii îndepărtate își pot găsi o utilizare utilă în grădină.

Există o serie de sfaturi benefice despre cum să folosiți frunzele de roșii pentru a vă ajuta în grădinărit, ținând cont în același timp de ecologie și de eforturile de a nu produce deșeuri.

Frunzele de roșii pot fi un spray natural de combatere a dăunătorilor. Ele conțin alcaloidul tomatină, care are un efect natural de respingere a anumitor dăunători, cum ar fi afidele, omizile și altele. Puteți prepara cu ușurință un macerat din frunze de roșii prin tocarea și fierberea scurtă a frunzelor. După ce lichidul s-a răcit și s-a scurs, poate fi folosit ca un spray eficient.

Nu aruncați frunzele de roșii, ci adăugați-le la compost. Frunzele în descompunere vor îmbogăți compostul cu substanțe valoroase, promovând biodiversitatea în compost și adăugând substanțe nutritive suplimentare pentru a fi folosite în viitor în grădină.

La fel ca urzicile sau păpădiile, puteți prepara o mâncare hrănitoare pentru legume din frunzele de roșii. Umpleți un recipient cu frunze rupte, acoperiți cu apă și lăsați să fermenteze. După ce fermentația este completă, folosiți soluția diluată pentru a uda sau fertiliza plantele.

Frunzele de tomate pot fi folosite și ca mulci pentru a ajuta la reținerea umidității în sol și pentru a suprima creșterea buruienilor. Cu toate acestea, din cauza riscului de apariție a bolilor fungice, este recomandabil să lăsați frunzele să se usuce mai întâi.

Vizualizări: 7,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: