Cât timp trebuie fiert porumbul de vară

Timpul de fierbere este un aspect important care poate dicta dacă porumbul este foarte bun sau nu. Cu cât porumbul este mai proaspăt, cu atât timpul de fierbere este mai redus.

Dacă vei lăsa porumbul prea mult la fiert, acesta va fi prea moale, o textură pe care mulți nu și-o doresc. În general, timpul optim de fierbere pentru porumb nu ar trebui să depășească 10 minute, în unele cazuri poate fi și mai mic, dar niciodată sub 5 minute.  În schimb, dacă porumbul are boabele mai tari, poți să-l fierbi mai mult de 10 minute.

Un alt lucru important este alegerea porumbului. Cel mai bun porumb pentru fiert se găsește în lunile august – septembrie, atunci când boabele sunt mai moi sau „lăptoase”. 

Dacă ai ocazia, este recomandat să cumperi porumb proaspăt cules, de la furnizorii locali, nu din marile magazine. Cel mai bun porumb este cel cu boabe moi, galben pai, iar pănușile să fie de o culoare verde deschis și ușor umede. Mătasea trebuie să fie și ea umedă și puțin lipicioasă.

Vizualizări: 5,561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: