Cum să oprești intrarea țânțarilor în casă!

Odată cu creșterea temperaturilor, liniștea și relaxarea de vară ne pot fi distruse de prezența țânțarilor. Aceștia iubesc temperaturile mari precum și umiditatea, iar vara au adesea condițiile ideale pentru a se înmulți în voie.

Cel mai adesea, fugim de pe terasă și ezităm să petrecem timp în aer liber întocmai pentru a sta departe de ei, însă cu toate acestea nu reușim să scăpăm de țânțari, deoarece ei ajung inclusiv în locuințele noastre.

Pe lângă disconfortul și mâncărimile pe care mușcăturile lor le provoacă, țânțarii pot transmite boli grave, așa cum este malaria, febra dengue sau virusul Zika. De aceea, trebuie să iei toate măsurile necesare pentru a-i ține departe de locuința ta.

Iată care sunt câteva dintre cele mai eficiente lucruri pe care le poți face pentru a nu le permite țânțarilor accesul în locuința ta.

1.Folosește plase de țânțari la ferestre și uși

De departe cea mai eficientă metodă prin care poți ține țânțarii departe de tine și locuința ta implică instalarea unor plase anti țânțari la ferestre și uși. Acestea sunt ușor de instalat, accesibile și totodată se dovedesc a fi foarte eficiente pentru a bloca accesul insectelor în locuința ta.

2.Ventilatoarele se dovedesc a fi de mare ajutor

Un ventilator te va ajuta nu numai să obții un mediu mai răcoros în locuința ta, dar totodată se poate dovedi a fi un real ajutor și pentru a ține țânțarii departe de tine.

Asta deoarece țânțarilor le va fi foarte dificil să zboare împotriva curenților de aer, așa că ventilatoarele pot crea un mediu mai puțin ospitalier pentru țânțari.

3.Folosește aparate cu lămpi UV

Poți instala pe terasa casei tale aparate cu lampi UV, care să atragă și să electrocuteze țânțarii. Aceste dispozitive îți oferă posibilitatea de a te bucura de timpul petrecut în aer liber, pe terasa casei tale, fără a fi deranjat de țânțari și totodată în acest fel țânțarii nu vor mai ajunge în locuința ta, fiind atrași de dispozitivele folosite.

4. Elimină sursele de apă stătătoare

Asta deoarece acestea se pot dovedi a fi o atracție pentru țânțari. Țânțarii iubesc sursele de apă stătătoare, deoarece îi ajută să se reproducă. Prin urmare, ar trebui să elimini aceste locuri, deoarece ar putea fi o cauză care duce la prezența constantă a țânțarilor.

5.Utilizează spray-uri și soluții repelente

În final, mai există un truc pe care trebuie să îl ai în vedere: folosirea unor spray-uri și a unor soluții repelente. 

De asemenea, există și repelente naturale pe care le poți utiliza împotriva țânțarilor. Uleiurile esențiale dar și plante precum lavanda sau busuiocul se dovedesc a fi un real ajutor.

Vizualizări: 2,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: