Cum să protejați roșiile de boli și arsuri solare!

Proprietățile antifungice ale laptelui sunt bine cercetate în comunitatea științifică, cu rezultate de succes în tratarea mucegaiului, Aceasta este o afecțiune fungică care afectează multe culturi importante.

Laptele mai poate proteja roșiile si de alte boli precum mana tomatelor. Bogat in minerale, întărește sistemul imunitar al plantelor de roșii făcându-le rezistente la boli. 

Laptele este cel mai bun mod de a adăuga calciu la plantele de tomate.  Laptele trebuie diluat cu apă înainte de a-l aplica. 

Dacă ați folosit cenușă sau coji de ouă atunci diluția va fi mai mare până la 1 parte lapte - 9 părți apa. De asemenea, daca il folosiți foliar diluția va fi mai mica decât daca îl folosiți pentru a uda plantele. Daca nu ați folosit deloc îngrășăminte cu calciu si daca plantele sunt slăbite, aproape bolnave atunci diluția merge pana la 1 parte lapte - 1 parte apa. Deci vedeți aceasta diluție variază de la caz la caz si nu exista formula perfecta.

Nu folosiți prea multa cantitate pentru stropit. Anumite plante, cum ar fi roșiile, sunt predispuse să dezvolte boli fungice dacă lichidul rămâne prea mult timp pe frunze. De asemenea, puteți turna amestecul de lapte direct în solul de la baza plantei, ceea ce va permite rădăcinilor să-l absoarbă.

După aplicarea laptelui, abțineți-vă de la folosirea unui pesticid chimic sau îngrășământ pe plante, care va ucide bacteriile din lapte.

Vizualizări: 13,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: