Consideră că ACS Viitorul Târgu Jiu aduce prejudicii de imagine orașului

Echipa de fotbal susținută de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină nu pare dorită la Târgu Jiu iar traseul acestei formații, care a venit din județul Vâlcea, este unul extrem de controversat. Autoritățile locale consideră că formația, care joacă acum la Severin, și se pregătește pe la Bumbești Jiu, aduce chiar prejudicii de imagine orașului Târgu Jiu.

Fiind o echipă care a încercat mereu să ia locul altor formații locale pe acolo pe unde a jucat, ACS Viitorul Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, fostă Energiticianul Petroșani, fostă Luceafărul Oradea căreia i-a luat locul din Liga 2, și devenită apoi ACS Viitorul, nu are o identitate proprie, iar problemele create pe acolo pe unde a jucat au dus la o părere generală proastă a oamenilor de fotbal despre această formație.

Mereu a fost de neînțeles de ce FRF a tolerat desele schimbări de nume ale acestei echipe și de ce i s-a permis să facă artificii la limita legii sau chiar nepermise de regulamente, toate acestea ducând la neacceptarea echipei de către iubitorii de fotbal. Considerată a fi o echipă de mercenari, ACS Viitorul nu a fost deloc adoptată de gorjeni, așa că s-a mutat din acest sezon  la Severin.

Echipa de mercenari nu a avut niciodată susținere din partea autorităților locale din județul Gorj. Clubul lui Nicolae Sarcină a fost perceput ca unul care dorește să-i ia locul clubului Pandurii, falimentat în 2022, drept dovadă că în toată perioada în care și-a desfășurat activitatea la Târgu Jiu nu a reușit să-și atragă nici măcar publicul de partea sa. În afara meciurilor contra echipelor cu nume în fotbalul românesc, la jocurile celor de la ACS Viitorul au asistat mereu puțin spectatori, sute, ba chiar zeci, câteodată.

Cunoscând situația acestei formații și neseriozitatea conducerii, și având în curtea lor un stadion modern,  autoritățile locale din Târgu Jiu au creat o secție de fotbal la clubul CSM Târgu Jiu care are din acest an o echipă de seniori la Liga 4. Deja aceasta e bine primită de public, care vine în număr mare la stadion, mai ales pentru că echipa CSM a preluat un număr mare de jucători de la Pandurii.

Edilul Marcel Romanescu consideră că echipa plecată la Severin aduce doar prejudicii de imagine orașului și nu este susținută de autoritățile locale . „Primăria din Târgu Jiu susține pe CSM Târgu Jiu, echipă din Liga 4. Acum, că cei de la ACS Viitorul ne aduc vreun prejudiciu de imagine, că joacă și sub numele de Târgu Jiu, cred că e problema celor de la OSIM, care le-au dat posibilitatea să joace cu acest nume, dar nu e problema noastră. Vă repet, noi nu îi acordăm nicio susținere și echipa asta nu are nicio legătură cu orașul Târgu Jiu și cu primăria noastră. E doar o entitate privată. Noi am demarat un nou proiect cu CSM Târgu Jiu în Liga 4 și sperăm să facem lucruri cât mai bune cu această formație”, a spus primarul Marcel Romanescu, citat de liga2.ro.

ACS Viitorul Târgu Jiu este ultima în clasamentul Ligii 2, fiind lanterna roșie a celor 22 de echipe, cu doar 1 punct acumulat în opt meciuri și un golaveraj dezastruos de 3-24.

Din această vară, înainte de noul sezon de Liga 2, ACS Viitorul Târgu Jiu a decis să-și dispute meciurile de acasă la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal din orașul de la Dunăre.

Galerie foto


Vizualizări: 403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: