Romanescu despre ACS Viitorul Târgu Jiu: „Echipa asta nu reprezintă orașul Târgu Jiu!”

ACS Viitorul Târgu Jiu, echipă aflată în insolvență și cu mari probleme financiare, nu se prezintă la meciul din weekend de la Cisnădie, contra CSC Șelimbăr, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2. Primarul Marcel Romanescu a explicat că formația patronată de un om de afaceri din Târgu Jiu, Nicolae Sarcină, nu este considerată ca fiind reprezentantă a orașului Târgu Jiu.

ACS Viitorul Târgu Jiu are probleme de toate felurile de când este în insolvență dar acum pare că s-a ajuns la final și echipa ar putea intra în faliment. Clubul nu prea își plătește jucătorii, aceștia se fac că se antrenează și fac greve destul de des, majoritatea ajung să se judece cu clubul pe la FRF sau la tribunal pentru banii pe care nu îi mai primesc, și, mai nou jucătorii se plâng că nu primesc nici masă corespunzătoare, pe lângă faptul că nu primesc bani.

Tot banii sunt problema care a dus la neprogramarea echipei la meciul din acest weekend cu CSC Șelimbăr.  Fostul președinte al clubului ACS Viitorul Târgu Jiu, administrator special în insolvență, Călin Vladimirescu, a spus despre echipa care, de la începutul sezonului, s-a mutat cu meciurile de acasă la Drobeta Turnu Severin, în județul vecin, că, din cauza rezultatelor slabe, sponsorii au decis să nu mai dea bani, astfel că, în lipsa fondurilor, acesta nu a putut organiza deplasarea pentru jocul de sâmbătă.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că nu știe ce probleme sunt la această echipă care joacă acum la Severin, sub denumirea de ACS Viitorul Târgu Jiu, și că echipa lui Nicolae Sarcină nu are nici o legătură cu orașul Târgu Jiu decât prin prisma omului de afaceri care o susține financiar.

”Nu știam despre această problemă a lor, dar vă informez că noi nu avem nicio treabă cu această formație și nu îi acordăm niciun fel de susținere. Ei au jucat la noi pe stadion contra cost pentru că omul care patrona echipa era din Târgu Jiu, dar atât. Echipa asta nu reprezintă orașul Târgu Jiu, plus că a decis să joace și pe la Severin”, a precizat  primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, chestionat de ProSport pentru a-i afla punctul de vedere despre clubul din Liga 2 care poartă numele localității pe care o conduce.

Teoretic, ACS Viitorul Târgu Jiu, este o echipă vâlceană cumpărată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină după ce a promovat în Liga 3 din postura de campioană a județului Vâlcea. Practic, fosta ACS Șirineasa, fostă Energeticianul Petroșani, și care ulterior a luat locul din Liga 2 al celor de la Luceafărul Oradea, după ce a retrogradat din eșalonul secund sub denumirea de Energeticianul, a devenit în urmă cu câțiva ani ACS Viitorul Târgu Jiu cu intenția clară de a prelua locul celor de la Pandurii. Gorjenii nu au acceptat echipa aceasta niciodată, fiind o formație fără identitate, dovadă și numărul redus de spectatori, la cele mai multe meciuri sub 100, care veneau la meciuri.

Acum, o altă echipă care joacă în Liga 4 pe stadionul din Târgu Jiu, chiar echipa Primăriei Târgu Jiu, și care a preluat antrenorii și o mare parte din jucătorii de la Pandurii, aduce la stadion și 3000 de spectatori, număr record chiar și pentru multe stadioane unde joacă echipe de Liga 2.

Conform unor surse Primăria Târgu Jiu vrea să se înscrie la licitația pentru marca Pandurii și pentru palmaresul clubului care a intrat în faliment, atunci CSM Târgu Jiu, care are intenții de promovare în anii următori, putând fi considerată continuatoarea celor de la Pandurii.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: