Cine plătește datoriile restante e scutit de penalități

Autoritățile din comuna Scoarța anunță localnicii că pot scăpa de penalități. Mai exact, dacă își achită datoriile vechi integral vor fi scutiți de la plata penalităților. În acest sens, a fost dată o hotărâre de Consiliu Local care le permite autorităților să taie penalitățile de întârziere. Chiar și-așa, nu au fost convinși prea mulți oameni să achite dările pe care au uitat să le plătească. 

În unele cazuri, vorbim de datorii de zeci de mii de lei ce s-au strâns în câțiva ani. Primăria are de recuperat sume importante de bani de la rău-platnici. Cele mai multe probleme sunt în comunitatea de romi. Degeaba au mașini și case, că nu le au pe numele lor, așa că mulți nu pot fi executați silit și statul nu își poate recupera banii. 

În cel mai rău caz, rău-platnicii ajung să muncească în folosul comunității. “Au case, au maşini, au venituri, se duc afară, mai lucrează. Au cu ce să achite datoriile în cartierul de romi, în mare parte, dar aşa e obiceiul la ei”, a declarat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Unde au fost soluții, deja s-a trecut la executări silite. “Unii cetăţeni sunt nemulţumiţi că li s-au făcut înştiinţări, s-au făcut popriri la serviciu. Zic: M-am făcut de râs, dar trebuie să se gândească că şi noi trebuie să funcţionăm, să asigurăm utilităţile şi dacă îşi lasă datoriile de pe un an pe altul şi cresc, automat, cresc şi penalităţile”, a mai adăugat primarul.

Cei care își achită datoria integral pot scăpa de penalități dacă se încadrează să o plătească până la sfârșitul lunii iunie.

Vizualizări: 1,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: