Ce se întâmplă cu garanția dacă sticlele din plastic nu mai au dopul atașat!

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, a transmis un anunț important pentru românii care reciclează ambalaje SGR. Tot mai mulți oameni se întreabă dacă vor mai putea returna sticlele care nu mai au dopul atașat.

Nedumeririle au apărut în urma OUG 6/2021, una dintre prevederi fiind cea potrivit căreia, din data de 3 iulie 2024 produsele din plastic care nu mai au capacele atașate nu mai pot fi introduse pe piață. Una dintre interpretări se referea inclusiv a predarea ambalajelor de tip SGR.

Însă, administratorul SGR a adus lămuriri privind acest subiect, precizând că românii vor putea returna în continuare ambalajele fără dop atașat și după data de 3 iulie. Astfel, consumatorii își vor primi garanția înapoi și în aceste situații.

„Directiva UE privind plasticul de unică folosinţă, transpusă în legislaţia din România prin Ordonanţa de Guvern nr. 6/2021, care prevede data de 3 iulie 2024 ca termen de la care se introduc pe piaţă doar tipuri de recipiente de băuturi care respectă cerinţa de a avea dopurile şi capacele ataşate în timpul etapei de utilizare, nu aduce modificări în modul de returnare a ambalajelor de către consumatori în cadrul SGR”, a transmis administratorul Sistemului de Garanție-Returnare.

Totodată, reprezentanții SGR precizează că automatele RVM permit, din punct de vedere tehnic, recunoașterea și acceptarea ambalajelor indiferent dacă au capacul atașat sau nu. Același lucru este valabil și în cazul colectării manuale.

Pe de altă parte, nu sunt acceptate recipientele deformate sau cele care nu sunt golite de conținut. De asemenea, RetuRO amintește consumatorilor că produsele trebuie să conțină codul de bare și simbolul specific, vizibile pe ambalaj.

Vizualizări: 2,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: