Ziua și transferul al CSM Târgu Jiu! Vine tot o jucătoare străină

CSM Târgu Jiu începe să-și contureze lotul pentru sezonul 2024-2025 din Liga Florilor. Gruparea gorjeană a anunțat vineri că a ajuns la un acord cu portarul de 27 de ani, Ljubica Nenezic-Glendza, portar care vine din Muntenegru.

În vârstă de 27 de ani, Ljubica Nenezic are o vastă experiență în Liga Florilor, dar și în competițiile europene și mondiale, după cum se arată în CV-ul prezentat de csmtargujiu.ro.

Nenezic are la activ 5 sezoane pe prima scenă a handbalului românesc. A jucat un sezon pentru Gloria Bistrița, unul pentru Dunărea Brăila, echipe cu care a evoluat în cupele europene, dar și alte 3 ediții de campionat pentru Gloria Buzău. Din vara acestui an, goalkeeperul muntenegrean se va alătura echipei pregătite de Liviu Andrieș. 

„Ljubica Nenzic s-a născut pe 15 ianuarie 1997, la Podgorica, în Muntenegru, acolo unde a și început handbalul. A trecut pe la toate grupele de junioare ale reprezentativului club din capitala Muntenegrului, ZRK Buducnost Podgorica. Evoluțiile sale la nivel de junioare au atras atenția oficialilor muntenegreni, care au convocat-o la toate naționalele de junioare și tineret ale Muntenegrului. La 18 ani și-a făcut debutul la celebra grupare din capitala Muntenegrului, Buducnost Podgorica. În sezonul în care a evoluat la Podgorica (2015-2016) a câștigat titlul în Macedonia și a ajuns în semifinalele EHF Champions League. A urmat apoi transferul în capitala Ungariei, la Kispest NKK. După sezonul petrecut în Ungaria, Ljubica Nenezic a ajuns la un acord cu gruparea turcă Kastamonu Bld GSK. A apărat poarta echipei turce timp de două sezoane(2017-2019), timp în care și-a trecut în palmares un titlu de campioană a Turciei, a câștigat Cupa Turciei și a fost semifinalistă în Cupa EHF.

În 2019 a poposit în Liga Florilor. Prima experiență în România a fost la Gloria Bistrița, unde a evoluat în sezonul 2019-2020. Cu echipa din Bistrița a atins sferturile de finală din Cupa EHF. A trecut apoi pentru sezonul 2020-2021, la Dunărea Brăila, echipă cu care a atins sferturile de finală European League EHF. Ljubica Nenezic a trecut în 2021 la Gloria Buzău, echipă la care a evoluat timp de 3 sezoane(2021-2024).

La nivel de echipă națională, Ljubica Nenezic și-a făcut debutul în 2016 pentru echipa națională de senioare a Muntenegrului. A participat la 5 campionate europene, 4 mondiale și la Jocurile Olimpice de la Tokyo(2020). În 2018 a cucerit bronzul cu naționala țării sale la Jocurile Mediteraneene, disputate la Taragona, în Spania. În 2022, Nenzic a cucerit bronzul și la nivel european, după ce Muntenegru a terminat pe podium Campionatul European găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. Nenezic a evoluat cu Muntenegru la Jocurile Olimpice de la Tokio, acolo unde Muntenegru a obținut locul 6”, este prezentarea făcută oficial de clubul primăriei noului portar. 

Aceasta devine a treia jucătoare străină transferată de CSM Târgu Jiu în ultima săptămână.

Galerie foto


Vizualizări: 1,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: