Și-ar dori ca Vulturii Fărcășești să devină Pandurii Târgu Jiu!

Dorin Brozbă, publicistul care a scris mai multe ediții ale istoriei echipei Pandurii, a adus în atenția celor care iubesc fotbalul ideea ca nou promovata în Liga 3, Vulturii Fărcășești să devină Pandurii Târgu Jiu. Ideea nu este una nouă, pentru că de-a lungul istoriei echipei de suflet a gorjenilor Pandurii a mai trecut printr-un astfel de episod.

„Vulturii Fărcășești să devină Pandurii Târgu Jiu!”, propune publicistul gorjean Dorin Brozbă, cel care a scris cartea „Pandurii Târgu Jiu, o dragoste gorjeană”, mai întâi o istorie bine documentată a parcursului echipei de la înființarea sa până la promovarea în Liga 1, din anul 2005, și apoi o ediție completă, ce include parcursul echipei fanion a Gorjului în Liga 1 dar și în grupele UEFA Europa League. 

„Da, se pare că această variantă ar fi cea mai potrivită la ora actuală, pentru a realiza un progres real în fotbalul gorjean de performanță. Cei de la Fărcășești ar avea o altă imagine în Liga a III-a, decât de o nou promovată, iar Pandurii ar reveni acolo unde le este locul, și unde sunt așteptați de miile de suporteri.

Meciurile să se dispute la Rovinari, iar susținătorii materiali ai acestei echipe să fie din orice zonă a Gorjului, pentru ca rezultatele de calitate să vină cât mai repede. Așa s-a întâmplat și acum 31 de ani, când Pandurii au fost preluați de Cariera minieră Roșia Jiu, condusă de inginerul Ion Vulpe. Trebuie doar o colaborare cinstită a oamenilor de fotbal ADEVĂRAȚI ai Gorjului, pentru a reveni acolo, în aria fotbalului de performanță”, a mai scris Dorin Brozbă, precizând că face această propunere în calitate de suporter și autorul cărții „Pandurii Târgu Jiu, o dragoste gorjeană”.

De altfel, foarte mulți jucători din lotul celor de la Vulturii Fărcășești, dintre cei care au luptat pentru promovare, au jucat la Pandurii Târgu Jiu, sau au făcut junioratul la clubul fanion al Gorjului..

Sigur, nu ar fi vorba în acest caz de continuitate a vechiului club Pandurii, intrat în faliment, ci de o echipă care va purta numele Pandurii, probabil alături de Vulturii, așa cum au procedat și alte cluburi care și-au adăugat și numele unui fost club de tradiție. De fapt chiar la Târgu Jiu s-a folosit această strategie în urmă cu câțiva ani, când echipa vâlceană ACS Șirineasa, achiziționată de afaceristul Nicolae Sarcină după ce promovase în Liga 3, a fost dusă la Petroșani și numită ACS Energeticianul și apoi la Severin și redenumită ACS Viitorul Târgu Jiu, adăugând ulterior și numele de Pandurii. Ulterior echipa a fost adusă la Târgu Jiu dar a intrat în insolvență, acum tot mai mulți jucători neplătiți de acel club cerând falimentul echipei. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: