Câți bani pot primi de la Guvern FCSB, CFR, Rapid și Universitatea Craiova!

FRF a implementat o nouă regulă care să vină în ajutorul echipelor naționale ale României. Cluburile din Liga 1 care o vor respecta se pot alege cu sume importante de bani.

Cluburile care vor respecta noua regulă 5+6 impusă de FRF vor primi bani mulți de la Guvern. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat în urmă cu câteva zile implementarea unei noi reguli pentru echipele din România, menită să vină în ajutorul naționalei. Ea ar putea aduce bani mai mulți cluburilor, deși nu toată lumea pare dispusă să o respecte.

Noua Regulă 5+6 pe care FRF o va implementa din sezonul viitor obligă echipele din România să folosească pe durata unui meci cel puțin 5 jucători formați la nivel național sau eligibili pentru echipa națională.

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a explicat la FANATIK SUPERLIGA moderatorului Horia Ivanovici în ce constă noua regulă: „Ideea este că începând din sezonul viitor, echipele trebuie să aibă pe parcursul unui meci, 90 de minute, 5 jucători formați la nivel național sau eligibili pentru echipele naționale ale României. Formați la nivel național înseamnă că 3 din cei 5 ani trebuie să-i fi făcut la un club din România. Eligibil pentru echipa națională a României… Formula este dată pentru ca și jucătorii români din Diaspora, care au crescut acolo, au făcut fotbal acolo și nu ar avea cei trei ani de juniorat în România, să poată să se încadreze în această regulă.

Aceasta se va întâmpla din sezonul următor. Din sezonul celălalt, 2025/2026 adică, Regula va fi de 6+5, adică 6 jucători formați în contextul acesta, formați la nivel național sau eligibili pentru echipa națională a României. Regula e aprobată în Comitetul Executiv, mai trebuie să fie stabilite «pedepsele» ca să spun așa, pentru că nu sunt pedepse, nu sunt amenzi. Sunt doar bani care nu vor mai ajunge la echipele care nu folosesc Regula 5+6.

Ce se întâmplă dacă nu folosești? Nu se întâmplă nimic, nu plătești nicio amendă, doar că sunt niște fonduri care intră din Academii din mai multe surse, una dintre ele fiind UEFA prin fondurile de compensare. «Pedeapsa» pentru cei care nu respectă regula este că nu pot accesa aceste fonduri”.

Vochin a mai precizat pentru sursa citată că sumele pot ajunge la un milion de euro. „Se poate ajunge chiar și la un milion de euro pe an în viitor. E vorba despre planul Federației de a accesa pentru Academii din fonduri guvernamentale niște sume importante. Au fost deja niște discuții între Răzvan Burleanu și premierul Marcel Ciolacu pe tema asta. Deocamdată, se pierd doar niște bani privați ai FRF, undeva la 100 de mii de euro. Dar aceste fonduri vor crește, la anul se estimează că vor fi vreo 300 de mii. Deci anul acesta se pierd vreo 150 de mii dacă nu respecți această regulă, la anul suma s-ar putea dubla.

Partea bună este pentru cei care se țin de regula asta. Să spunem că FCSB nu ar vrea, că nu-i interesează 150 de mii, 300 sau poate chiar un milion, habar nu am. Ce rămâne de la echipele care nu accesează acest fond se va împărți la cele care accesează cel mai mult din acești bani. Și totul depinde de clasificarea Academiilor.  Ca să poți să iei banii trebuie să respecți regula în toate meciurile din campionat”, a explicat Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA.

Vizualizări: 499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: