Care este stadiul lucrărilor la podul din Defileul Jiului

Compania de Drumuri Naționale a transmis care este stadiul lucrărilor la podul peste Jiu, din Defileu. Mai sunt de montat 13 grinzi. În plus, drumarii au anunțat că muncitorii vor turna asfalt, în zona Mânăstirii Lainici, de săptămâna viitoare. Acolo se lucrează la parcare, drumul este decopertat, plin de gropi și denivelări.

Parcarea, ca și podul, ar trebui să fie gata în această vară. Pentru cele două lucrări, cei de la Drumurile Naționale plătesc peste 20 de milioane de lei.

„Mai sunt 13 de montat și gata, toate cele 90 de grinzi ale podului peste Jiu de pe DN 66, în zona Lainici, sunt pe poziție și se poate trece la etapa următoare, betonarea placii. De luni,  o să fie prezent pe șantier și eșalonul pentru începerea lucrărilor de așternere a asfaltului din zona mănăstirii Lainici”, a transmis Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Momentan, se circulă pe un pod provizoriu. Pentru că nu prezintă siguranță, pe acesta, a fost impusă restricție de tonaj așa că mașinile mari nu au voie să traverseze podul.

Podul este o investiție spectaculoasă. Este primul pod cu arc construit în Oltenia, după 1989. Va avea o lungime de circa 75 de metri. Odată ce va fi gata, și restricțiile de tonaj din Defileu vor fi ridicate, iar TIR-urile cu marfă nu vor mai ocoli județul Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 1,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: