Scandal pe traseul viitorului drum expres Târgu Jiu – Craiova. Oamenii au chemat Poliția!

Situație amuzantă pe traseul viitorului drum expres Craiova – Târgu Jiu. Câțiva localnici au sunat la 112 când au văzut că se fac foraje pe terenurile lor. Oamenii nu știau că se fac studii de sol de ingineri așa că atunci când au văzut utilaje pe proprietățile lor s-au speriat și au chemat Poliția la fața locului. Lucrările s-au blocat până s-au dumirit atât localnicii, cât și oamenii legii că nu este nimic ilegal la mijloc.


Prefectul de Gorj a stat de vorbă cu primarii localităților ce vor fi tranzitate de drumul de mare viteză și le-a spus să le transmită oamenilor că se fac aceste lucrări pe terenurile lor și că urmează, oricum, să fie expropriați pentru că șoseaua va trece pe proprietățile lor.

„A fost nevoie să discut cu primarii pe tronsoanele pe care au început aceste analize de sol. Am discutat cu domnii Bîrcă, la Turburea, Pietroi, la Aninoasa, cu domnul Ciutureanu, la Țânțăreni. Au fost cazuri cu oameni care nu au fost anunțați că o să intre acele utilaje pe terenurile pe unde urmează să treacă acest drum expres, iar aceștia au sunat la Poliție. Au fost oprite lucrările până s-au dumirit și au văzut despre ce este vorba, dar s-a pierdut timp”, a declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.


Drumul va fi construit de la zero

Acesta speră să nu fie probleme cu exproprierile odată ce vor fi demarate lucrările. Asta mai ales că drumul expres ar fi sinonim cu dezvoltarea acestor localități. “Nu cred că vor fi probleme. Oamenii sunt conștienți că dacă acel drum trece prin zona lor, dezvoltă localitățile respective. Sunt legați mai rapid de Târgu Jiu, Craiova. Este o oportunitate pentru ei până la urmă”, a mai spus prefectul.

Pe traseul viitorului drum ce va fi construit de la zero, se fac foraje pentru a fi prelevate probe. În paralel, se lucrează la studiile topo și la documentația necesară obținerii avizelor și acordurilor necesare construcției acestui drum. Certificatele de urbanism au fost emise deja de autoritățile locale.

Contractul pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și a Proiectului Tehnic trebuie să fie finalizat până anul viitor, în luna aprilie. Imediat după, va fi scos la licitație Contractul  pentru construcția efectivă a Drumului Expres Craiova-Târgu Jiu, care va avea o lungime de aproximativ 110 km.

Galerie foto


Vizualizări: 4,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: