Când a mințit primarul Marcel Romanescu, înainte de alegeri sau după!

Un teren de fotbal din incinta Complexului Sportiv Municipal nu mai poate fi folosit pentru meciurile copiilor din Târgu Jiu pentru că nu poate fi omologat din cauza degradării anexelor. De mai mulți ani organizatorul competițiilor de copii și juniori, AJF Gorj, cere remedierea problemelor, iar acum Primăria Târgu Jiu transmite că nu are banii necesari pentru teren, deși are în depozite materialele necesare.

În condițiile în care AJF Gorj nu va omologa terenul sintetic de la Târgu Jiu până la startul competițiilor de copii, programat săptămâna viitoare, sute de copii, și probabil că și cei de la CSM Târgu Jiu, vor fi nevoiți să joace pe alte terenuri din județ. Asta pentru că terenul respectiv are gardul rupt pe alocuri și nu mai are bănci de rezervă corespunzătoare.

Explicația primarului Marcel Romanescu, care spune că nu sunt bani la buget pentru teren, trecând peste acuzația nefondată făcută la adresa unor oameni politici, nu prea stă în picioare. E greu de crezut totuși că Primăria Târgu Jiu nu are bani pentru a moderniza acest teren pentru copii, așa cum transmite acum primarul Marcel Romanescu, pentru care copiii nu mai par a fi o prioritate. 

Edilul le-a transmis recent copiilor și părinților acestora că trebuie să aștepte rectificarea bugetară: „Problemele sunt foarte multe pe raza Municipiului Târgu Jiu și trebuie să le prioritizăm în funcție de buget. Acum, când discutăm, Municipiul Târgu Jiu are un deficit, determinat de modificările legislative, de 27 de milioane de lei. Investiția pe care ar trebui să o realizăm la stadionul din Târgu Jiu este evaluată undeva la 200 – 300 de mii de lei din cei 27 de milioane pe care trebuie să îi primim prin rectificare bugetară”. 

Dar toți cei implicați și afectați de această problemă a terenului sintetic știu și că primarul Romanescu promitea înainte de alegeri că va remedia problemele de la teren și chiar avea atunci și prevăzută în buget suma de bani necesară. ”… În acest an, avem prevăzută în buget amenajarea cu gard a celor două terenuri și schimbarea băncilor pe care stau jucătorii”, spunea, printre altele primarul Marcel Romanescu înainte de alegerile locale din iunie.

Având acum ambele variante de promisiuni și explicații nu putem decât să ne întrebăm când a mințit de fapt primarul Romanescu, înainte de alegeri, când avea banii necesari la buget, sau acum, după alegeri, când spune că nu sunt bani la buget! Sau ce alte interese stau în spatele acestei indiferențe față de problema care va afecta sute de copii! 

Nu cumva se urmărește desființarea celorlalte cluburi de copii care fac concurență grupelor de copii de la CSM Târgu Jiu și care jucau tot pe terenul sintetic!Pentru că nu este la îndemână pentru părinți să ducă copiii la meciuri pe la Drăguțești, Dănești sau pe unde se mai găsesc terenuri și mulți vor abandona acest sport. Interesant este de urmărit unde vor juca grupele de copii ale CSM Târgu Jiu, tot mai numeroase în ultimul timp, fiind și câte două echipe înscrise la aceeași grupă de vârstă!

În situația dată este de neînțeles și de ce tac antrenorii de la aceste grupe de copii iar cei care iau atitudine sunt doar părinții copiilor care amenință că vor ieși în stradă cu copii dacă nu se rezolvă această situație. 

Este evident că nu absența banilor respectivi din buget împiedică primăria să remedieze problemele de la teren. Pentru că materialele necesare pentru a repara gardul există deja, sunt vechile garduri de la fostul stadion care zac depozitate undeva în zona CET, la un depozit al primăriei. Și tot acolo sunt depozitate scaune din plastic de la vechile tribune ale stadionului și, probabil și vechile bănci de rezervă, ce ar putea fi folosite la terenul sintetic. Deci nu ar prea fi nevoie de bani de la buget ci doar de forță de muncă și voință.

Dar marea problemă e aceea că primăria nu mai are oameni angajați la Sala Sporturilor și la stadion, pentru că personalul a fost diminuat la minim, în acest moment existând un singur muncitor care se ocupă de terenuri.  Un altul, care lucra tot la terenurile de fotbal acum duce gunoiul în primărie, fiind detașat de la baza sportivă, nu se știe din ce motive.

Este clar că nu pot fi întreținute corespunzător trei terenuri de către un singur om, ca să nu mai vorbim de lucrări de modernizare.

Galerie foto





Vizualizări: 3,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: