Primar supărat pe contabilă. Edilul a făcut chetă prin sat

Sunt tensiuni la primăria Slivilești, acolo unde edilul este foc și pară pe contabila primăriei. Primarul Sorin Bucurescu este supărat că funcționara nu a găsit o soluție legală să aloce o sumă de bani pentru a ajuta la construirea unei acoperiș deasupra capului pentru o mamă cu trei copii. Edilul a apelat la sprijinul oamenilor cu suflet care au făcut donații și acum se lucrează la casă.


Este vorba de o mamă care-și crește singură trei copii, singura sursă de venit fiind ajutorul de la stat. Nu a cerut niciodată nimic, dar acum avea nevoie de o sobă, iar când autoritățile locale au văzut stadiul de degradare al casei au luat imediat inițiativă.


"Lucrăm la o casă nouă pentru o mamă cu trei copii. Nu au venit niciodată la primărie să ceară nimic până acum când au cerut sprijin pentru o sobă, iar când am fost la fața locului să vedem care este situația am crezut că va cădea casa pe noi. Am decis să le facem o căsuță cu două camere, baie și bucătărie. Ei au tot reparat la ea, au tot zugrăvit până când nu au mai avut ce", povestește primarul Sorin Bucurescu. 


Autoritățile locale ar fi vrut să aloce fonduri și de la bugetul local, dar contabila a susținut că ar fi ilegal, așa că edilul a strâns bani de la oamenii cu suflet.


"Contabila primăriei a stabilit că nu este un caz grav și urgent, o mamă cu trei copii care nu au unde să stea. A invocat Curtea de Conturi și nu a vrut să aloce fonduri din bugetul local și cum este o situație critică, am făcut o campanie de strângere de fonduri, fiecare a dat cât a putut și cât a considerat și cu oamenii de la ajutorul social și cu voluntari din comună lucrăm la casă. Eu sper să fie gata în două luni că apoi se schimbă vremea.  Dorm toți într-o cameră, fără geamuri, tavanul stă să cadă, sunt țânțari, șobolani, e dezastru. O situație critică. Vrem să și mobilăm pentru că au nevoie. Unul dintre copii are și probleme de sănătate", a mai spus Sorin Bucurescu.


Familia greu încercată de soartă este din satul Slivilești.

Galerie foto


Vizualizări: 3,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: