Bilanțul celei mai mari agenții imobiliare din Gorj: Cum s-a manifestat interesul gorjenilor pentru investiții imobiliare în 2023?

Gorjenii au adus un impuls semnificativ pieței imobiliare în 2023, potrivit datelor oficiale furnizate de Domina Imobiliare, agenția cu cea mai extinsă bază de date de clienți și cel mai reprezentativ portofoliu de anunțuri din județ.

Comparativ cu anul anterior, interesul pentru investiții imobiliare în Gorj a cunoscut o creștere notabilă în 2023. Cea mai impresionantă evoluție a fost înregistrată în cazul achizițiilor de case, cu o creștere de 64%, și terenuri, cu o creștere de 16%. Totuși, trendul ascendent a fost vizibil în toate categoriile de proprietăți.

Apartamentele vechi au fost preferate în detrimentul celor din ansambluri rezidențiale. Aproximativ 40% dintre achizițiile de apartamente au fost construcții în blocuri vechi, în timp ce 13.98% au optat pentru apartamente noi, situate în ansambluri rezidențiale. Domina Imobiliare a îmbogățit portofoliul în 2023 cu două ansambluri rezidențiale noi: Infinity Residence 3 și Șișești Residence 2, ambele având termene de finalizare și predare în 2024.

Apetitul pentru case și terenuri a cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă în 2023, fiecare reprezentând 21.5% și, respectiv, 23.6% din totalul contractelor semnate.

Interesul pentru închirieri a înregistrat o creștere de 21% în 2023, cu o creștere semnificativă de 25% în cazul închirierilor de garsoniere și apartamente.

Cel mai mare contract de achiziție semnat în 2023 a fost în valoare de 270.000 de euro, aparținând categoriei Case & Vile. De asemenea, semnarea unui contract a fost record, având loc în doar 7 zile de la listarea proprietății pe platforma Domina.ro.

Clienții Domina Imobiliare beneficiază de acces la date relevante, iar agenția se preocupă constant de colectarea și interpretarea statisticilor, menținând transparența și obiectivitatea în consultanța în tranzacționare. Lunile de toamnă, în special septembrie, au fost marcate de un interes crescut pentru achiziții.


”2023 a fost un an al așezării, al corecțiilor și al deciziilor raționale pentru toate tipurile de clienți pe care îi avem în portofoliu: vânzători, dezvoltatori, cumpărători. (...) De asemenea, 2023 a fost un an în care ne-am luat mai mult timp să ne așezăm la masa discuțiilor cu reprezentanții celor mai importante zone de colaborare: Financiar/Bancar (pentru dezbateri ce au vizat dinamica segmentului de creditare), parteneri care au avut nevoie de consultanță în analiza/stabilirea prețului corect, colaboratori care au văzut în Domina Imobiliare mai mult decât o platformă de reprezentare imobiliară, și, mai exact, acel partener care le poate indica un spațiu, un loc potrivit pentru desfășurarea unui eveniment sau pentru investiții inteligente”, explică Ruben Drăghici, General Manager Domina Imobiliare.


Platforma Domina Imobiliare a primit actualizări semnificative în 2023, în bazele de date și sistemele de management al proprietăților, sporind eficiența echipei și transparența în relația cu vânzătorii și dezvoltatorii imobiliari. Traficul pe www.domina.ro a înregistrat o creștere, cu 165.000 de vizitatori unici și 637.000 de sesiuni deschise, comparativ cu anul anterior.

Extinderea parteneriatelor cu 10 dintre cele mai cunoscute platforme de promovare a anunțurilor imobiliare, a crescut semnificativ șansele de tranzacționare pentru toate tipurile de proprietăți în fiecare lună a anului.

Cu o experiență de peste 15 ani în piața imobiliară din Gorj, Domina Imobiliare rămâne cea mai dinamică și reprezentativă entitate locală din industrie, oferind servicii integrate de intermediere imobiliară. Introducerea politicii de reprezentare exclusivă și a comisionului 0% pentru cumpărători începând cu 2022 a consolidat poziția agenției în piață.

Vizualizări: 1,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: