Cu ce gând va începe FNME negocierile pentru noul contract de muncă

Oamenii să-și recupereze puterea de cumpărare! E gândul pe care îl au liderii de sindicat înainte de negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia. 

Bani nu sunt prea mulți la buget și compania trece printr-un program de restructurare. Așa că misiunea va fi una dificilă. Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că nu au fost niciodată „sume atât de proaste”: „E cea mai proastă Lege a bugetului de stat. În capitolul legat de agenții economici cu capital de stat are niște sume care nu au fost niciodată atât de proaste. Va trebui să negociem ținând cont și de realitatea crudă din legea respectivă”.

Cu toate acestea, se va negocia un venit mai mare pentru salariați. „Apoi e indicele prețului de consum din 2024. Și cel din 2023, una a fost în statistică, alta în practică. Oamenii să-și recupereze puterea de cumpărare. Vedeți cât s-a pierdut puterea de cumpărare real. Majoritatea cumpără produse de bază, alimentare, sau plătesc utilități care au crescut extraordinar de mult, nu cumpără Ferrari”, a mai spus Pîrvulescu într-o emisiune la Tele 3.

Vizualizări: 1,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: