Omletă pufoasă, preparată la cuptor
O rețetă rapidă, ideală pentru micul dejun, este cea de omletă preparată la cuptor. Această omletă va fi pe placul tuturor şi se poate pregăti rapid folosind verdeţurile dorite de fiecare.
Nici un preparat pentru mic dejun nu e mai simplu de pregătit decât omleta la cuptor. Există câteva principii importante care trebuie respectate ca să obțineți o omletă pufoasă și delicioasă.
Proporția dintre ouă și lapte trebuie să fie de 1:1, tava să fie potrivită, adâncă, cu pereți înalți, eventual din sticlă, ceramică sau aluminiu și temperatura la care se prepară să fie optimă de coacere.
Ingrediente:
-6 ouă, greutatea unui ou trebuie să fie de aproximativ 50 g;
-300 ml de lapte;
-½ linguriță de sare şi piper;
-unt — pentru ungerea tăvii (aproximativ 15 g).
-pătrunjel, mărar sau alte verdeţuri
MOD DE PREPARARE: Spargeți ouăle într-un bol adânc. Amestecați-le ușor cu telul, nu trebuie să le bateți. Adăugați sarea, piperul și laptele şi amestecați cu telul până la omogenizare.
Ungeți foarte bine tava cu unt şi turnați compoziția de ouă și lapte în ea. Adăugaţi verdeţurile şi apoi coaceți omleta timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C, fără să-i deschideți ușa.
La final o răsturnați-o pe un platou şi mai puneţi puţină verdeaţă pentru aspectul plăcut şi o puteţi servi feliată.