Tiramisu de casă cu pișcoturi, mascarpone și frișcă
O prăjitură deosebit de apreciată de toată lumea este tiramisu. Reţeta de tiramisu de casă cu pişcoturi se poate prepara rapid în maxim 30 de minute.
Tiramisu de casă se prepară cu pișcoturi, mascarpone cafea și frișcă.
Ingrediente:
500 gr pișcoturi
500 gr mascarpone
500 ml smântână pentru frișcă
450 ml cafea îndulcita după gust
50 ml Amaretto
3 gălbenușuri
100 gr zahăr tos
50 gr zahăr pudră
Cacao pentru decor
Mod de preparare: Pentru început, pregătim cafeaua pentru a avea timp sa se răcească. Cafeaua se îndulcește după gustul fiecăruia și se adaugă Amatetto.
Gălbenușurile se mixează bine cu zahărul tos pana se albesc, iar mascarponele se mixează separat cu zahărul pudră. Peste gălbenușuri se pune mascarpone și se mixează încet.
Compoziția se dă la rece până batem smântâna pentru frișcă. După ce am bătut bine frișca, se scoate compoziția de mascarpone si gălbenuș și se adaugă treptat peste frișca bătută. Va rezulta o cremă fermă.
Se ia tava şi punem un rând de pișcoturi însiropate. Peste pișcoturi punem jumătate din cantitatea de cremă. Punem al doilea rând de pișcoturi și deasupra restul de cremă şi se dă la rece pentru 2-3 ore.
Pentru decor se poate folosi cacao.