Ce se întâmplă cu tinerii școlarizați de CE Oltenia? Compania „a uitat” să-i angajeze

Complexul Energetic Oltenia „a uitat” de tinerii care au învățat carte cu gândul că, după finalizarea studiilor, vor avea un loc de muncă aproape garantat. Astfel, promoția anului 2023 nu a fost nici până în prezent ofertată cu locuri de muncă, iar părinții tinerilor sunt hotărâți să își caute dreptatea în instanță. 

În anii 2021 și 2022, jumătate din absolvenții de învățământ dual, ale căror studii le-a finanțat CE Oltenia au fost angajați în cadrul companiei. Nu a mai făcut-o anul trecut, asta în ciuda deficitului de personal. În schimb, au fost angajați pensionari.

„Băiatul meu are contract de școlarizare! Mai aștept puțin și contactez un avocat să văd care este problema!”, a declarat tatăl unui absolvent. Iar cazul nu este unul singular. Sindicaliștii au și o explicație.

„Normal ar trebui făcute angajări, dacă într-adevăr SISTEMUL ar accepta continuarea activității de producție a energiei electrice pe bază de cărbune! În activitatea de producție a Complexului Energetic Oltenia, atât în atelierele de mentenanță cât și în exploatare, se lucrează sub normativele de personal! Din păcate SISTEMUL ne vrea închiși cât mai repede, iar prin politrucii puși în funcții de conducere, începând cu Ministrul Energiei și continuând cu Consiliul de Supraveghere și Directoratul C.E.Oltenia, nu urmărește decât eliminarea rapidă a grupurilor energetice pe bază cărbune!”, este opinia sindicalistul Manu Tomescu.

Vizualizări: 4,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: