Baschetbalistele merg la Turneul Final B

Echipa de baschet feminin U15 a CSM Târgu Jiu a încheiat cu o victorie şi o înfrângere cel de-al doilea Turneu Semifinal din Grupa A1. Echipa pregătită de Laurențiu Răuț avea nevoie de o victorie la cel puţin 12 puncte diferenţă contra CS Câmpina pentru a merge la Turneul Final A. 

Timp de două zile, pe 17 și 18 februarie, Sala Voievod Litovoi din Târgu Jiu a fost gazda Turneului 2 Semifinal din Grupa A1, o grupă formată din CSM Târgu Jiu, CSS Alexandria, CSS Premium Sibiu, ACS SIC Sepsi Sfântu Gheorghe, CS Câmpina și ACS Rookies Oradea. 

Pentru calificarea la Turneul Final, CSM Târgu Jiu avea nevoie de o victorie la o diferență de minim 12 puncte contra CS Câmpina. „Tinerele noastre baschetbaliste au câştigat partida cu echipa prahoveană, dar diferenţa a fost insuficientă pentru calificare. Gorjencele au fost la doar 2 puncte distanţă de Turneul Final, după ce au trecut cu 56-46 de CS Câmpina. În meciul 2, CSM Târgu Jiu a cedat în faţa grupării ACS Rookies Oradea, scor 27-62. Echipa lui Laurenţiu Răuţ va merge acum la Turneul Final B”, a informat csmtargujiu.ro. 

Antrenorul gorjean a tras primele concluzii după turneul desfăşurat în acest weekend la Târgu Jiu: ”Am terminat și cel de-al doilea Turneu Semifinal și, chiar dacă am învins Câmpina la 10 puncte, nu am reușit calificarea la Turneul Final, deoarece aveam nevoie de o victorie la 12 puncte. Și la acest turneu am plătit scump din cauza greșelilor pe care le facem și a neatenției în joc. Sunt dezamăgit de faptul că aceste greșeli se repetă, deși lucrăm la antrenamente aceste aspecte. Asta este, atât am putut anul acesta. Sperăm ca anul viitor să reușim să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ne califica la Turneul Final. Vom merge acum la Turneul Final B, unde am ca obiectiv să dau mai multe minute celor care au jucat mai puțin, iar după acest ultim turneu vom face o analiză și vom vedea cu cine vom continua de anul viitor”,

Gorjencele s-au impus la doar 10 puncte şi vor merge la Turneul Final B. 

LOT CSM TÂRGU JIU: Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Teodora Sarcină, Iulia Bâtoancă, Carla Deaconu, Ilinca Oproiu, Bianca Bliduți, Iulia Merișescu, Miruna Bălășoiu, Ariana Folcuț. Antrenor: Laurențiu Răuț.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U15 FEMININ

EDIȚIA 2023-2024

FAZA II / GRUPA A1 / TURNEU 2, 17-18 FEBRUARIE 2024

TÂRGU JIU, SALA VOIEVOD LITOVOI

SÂMBĂTĂ, 17 FEBRUARIE 2024, ORA 16.00

CSM TÂRGU JIU – CS CÂMPINA 56-46

DUMINICĂ, 18 FEBRUARIE 2024, ORA 13.00

CSM TÂRGU JIU – ACS ROOKIES ORADEA 27-62

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: