BAC 2024 Gorj: Absolventul care va fi eliminat

Un elev e suspectat că a făcut poză subiectelor de la prima probă de Bacalaureat. Acesta a dat proba scrisă la Colegiul Tehnic Ion Mincu din Târgu Jiu. Inspectorii școlari au demarat o anchetă și verifică imaginile surprinse de camerele de supraveghere ca să depisteze elevul care a făcut fotografia ce a ajuns pe internet în mai puțin de o oră de la debutul examenului. 

Ancheta a fost demarată imediat ce au apărut subiectele pe internet. “Cel mai probabil da, vrem să credem că este vorba de un elev. Modalitatea de transmitere către site-urile naționale este una facilă”, a spus Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Iar absolventul va fi eliminat odată ce va fi identificat.

Și Poliția început o anchetă penală. „Polițiști de la Poliţia Municipiului Târgu Jiu, Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că, în jurul orei 9.20, în timpul susținerii examenului de Bacalaureat 2024, la disciplina limba și literatura română, în mediul online au apărut imagini în care sunt prezentate subiectele examenului, atribuite centrului de examinare constituit în cadrul Colegiului Tehnologic ”Ion Mincu”, din localitate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Săptămâna trecută, a mai fost deschis un dosar penal după un incident similar. Subiectele de la Evaluarea Națională au fost publicate pe internet și ar fi fost transmise chiar de un membru din comisia de examen. S-a întâmplat la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu. Până acum, nu au fost făcute publice informații despre stadiul anchetei și nu se știe dacă a fost identificat salariatul care a făcut publice subiectele înainte să se termine examenul. Acesta riscă până la desfacerea contractului de muncă.

Vizualizări: 4,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: