Proteste la CEO. Concedieri de pe o zi pe alta

Aproximativ 40 de angajați de la Complexului Energetic Oltenia s-au adunat în fața sediului din Târgu Jiu pentru a protesta împotriva deciziei de a nu li se mai prelungi contractele de muncă. Decizia de încetare a contractelor a fost comunicată fără preaviz.

În semn de solidaritate cu protestatarii, există posibilitatea ca minerii din bazinul Motru să oprească lucrul. 

“Motivul principal este neprelungirea contractelor. Nu au avut o baza de criterii, nu s-a consultat șeful de sector, maistrul, nu au consultat pe nimeni. Au luat decizii cum au vrut. Ieri, la ora 13:30 am fost sunat de către șeful de sector să iau un pix în mână, să îmi notez oamenii pe care de mâine nu îi mai pontez. I-am spus ca nu se poate asa ceva. Mi-a dat numărul de oameni și eu i-am zis ca asta e echipa mea. Eu de mâine pentru cine mai vin la serviciu?”.


“Am sunat oamenii, i-am anunțat. Oamenii au rămas surprinși pentru ca puteau să fie anunțați cu 10 zile înainte, conform contractului colectiv de muncă.
Sunt oameni fără abateri, oameni cu familii. Îi lasă pe drumuri. În zona sectorului Lupoaia nu au fost cazuri de genul ăsta, să fie abateri disciplinare”.

“Sunt despărțită de bărbat de 35 de ani. Eu mi-am văzut de copii, nu mi-am mai luat altul. I-am trimis la școală. Sunt întreținător de familie. Nu am abateri, nu am nimic”.

Sunt doar câteva dintre declarațiile protestatarilor.

Compania a renunțat cu 1 iulie la 124 de salariați, din cei 1.800 aflați în această situație, fiind foarte probabil ca la finalul anului să renunțe la și mai mulți.

Mineritul este în proces de închidere, iar cei încadrați pe perioadă determinată nu pot beneficia de plăți compensatorii sau alte drepturi, atunci când se renunță la ei.

Vizualizări: 2,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: