"Singurătatea pietrelor", spectacol al Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu"

Se spune că teatrul este un limbaj universal care sensibilizează atât actorul, cât şi spectatorul. Teatrul înseamnă artă, sentimente, trăiri şi mai presus de toate, unitate.

Actorii de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” prezintă publicului, în acest sfârşit de săptămână, un spectacol cu puternice răscoliri interioare, un spectacol care ne va face să ne punem întrebări şi ne va motiva să cautăm răspunsuri.

 

Emoţia îşi va lăsa amprenta asupra spectatorilor şi îi va transpune într-o realitate dramatică. „Singurătatea pietrelor”, în regia lui Gelu Badea, după un text de Flavius Lucăcel, spune povestea unui copil autist, ale cărui gânduri sunt copleşite de situaţia familială. Metaforele împletite în dialogul personajelor vor fi risipte printr-un deznodământ atipic.

Spectacolul presupune o provocare atât pentru spectatori, cât şi pentru actori: Pentru mine nu a fost deloc usor acest rol, din mai multe motive. Este cel mai „de forţă” personaj pe care l-am jucat până acum şi asta m-a pus într-o dificultate mai mare, ceea ce nu poate decat să mă bucure. Îmi doresc astfel de roluri. Eu nu sunt mamă, lipsa acestei experienţe poate că s-a simţit la lucrul cu personajul. Mi-am dorit foarte mult să nu greşesc, mi-am dorit să fac totul cât mai bine şi să nu-mi încurc partenerii de scenă. Această grijă a mea mă duce, uneori, într-o timiditate exagerată. Am reuşit să depăşesc acest „obstacol” cu ajutorul colegilor si al domnului regizor. Cred că ne-am unit foarte tare prin această experienţă şi îmi doresc ca publicul sa înteleagă faptul că doar împreună putem să rezistăm în această societate care începe sa fie bolnavă”, a declarat actriţa Adelina Puzdrea, pentru ziarul Pandurul.

În ceea ce priveşte tema principală, în jurul căreia se clădeşte această piesă a metaforelor, actorul Mihai Rădulea transmite: „Cred că e un spectacol care are grijă să arate cât mai mult din viaţa pe care mulţi o au, dar despre care nu au curaj sau nu pot să vorbească. Sunt multe situaţii limită, multe situaţii critice, despre care nu putem să discutăm cu ceilalţi. Noi vom pune oglinda în faţa spectatorilor şi le vom arăta nişte aspecte din viaţa de zi cu zi. Domnul regizor a ştiut să ne aşeze, dar fără să ne pună cu mâna şi asta se va observa în trăirile noastre".

Finalul piesei de teatru reprezintă o trezire a conştiinţei umane. Fiecare sentiment transmis al actorilor se constiuie într-un puzzle, iar bucata lipsă va fi descoperită de fiecare spectator în parte: „Dacă aş vedea spectacolul din public, probabil aş pleca acasă şi cu lacrimi”,  a adăugat actorul Mihai Rădulea.

Distribuţie: Eugent Titu, Adelina Puzdrea, Mihai Rădulea, Iulian Marinescu

Regia artistică: Gelu Badea

Asistenţi regie: Radu Tudosie şi Oana Marinescu

Muzica originală: Oana Marinescu

Regizor tehnic: Sorin Pungan

Maestru sunet: Emanuel Bolovan

Maestru lumini Gabriel Hîrjabă

Videoproiecție: Florin Rotaru

Spectacolul durează 75 de minute şi va fi jucat în acest weekend: sâmbătă, la Teatrul Naţional Târgu-Mureş şi duminică, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova.

Galerie foto


Vizualizări: 1,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: