Foto: Dă gunoiul pe dinafară în Novaci

Situație tot mai delicată în cele șase localități din județul Gorj, unde nu mai are cine să ridice gunoiul de mai bine de o săptămână. E vorba de localitățile care au contracte cu o firmă din Mehedinți care e vizată de o anchetă amplă după ce procurorii au descoperit că îngropau sau ardeau gunoaiele în loc să le recicleze. Acum firma nu mai poate ridica gunoaiele din nicio localitate cu care are contract, iar acest lucru începe deja să se vadă.

În Novaci, de exemplu, oraș turistic, gunoaiele au început să dea pe dinafară. Tomberoanele sunt pline, în jurul ghenelor sunt aruncate deșeuri, oamenii și-au scos la porți gunoiul, dar nu l-a mai ridicat nimeni. 

Sunt șase localități unde există această problemă. Două: Novaci și Mușetești sunt deja în stare de alertă din această cauză. “Agentul economic care își desfășura activitatea pe aria a șase unități administrativ teritoriale din județul Gorj, din motive care îi aparțin, nu a mai ridicat deșeurile menajere în aceste localități. E vorba de Padeș, Ciuperceni, Dragotești, Slivilești, Mușetești și Novaci. Având în vedere situația în care ne aflăm și cu temperaturi foarte ridicate, pentru a evita situații de risc epidemiologic în localitățile respective, cel puțin Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Novaci și Mușeteși au solicitat Instituției Prefectului acordul pentru a declara stare de alertă astfel încât să poată încheia un contract cu un alt operator pe o perioadă de 30 de zile”, a explicat prefectul județului Gorj, Virgil Drăgușin, într-un interviu la Radio Infinit. 

Primarii s-au bucurat că această firmă le lua bani puțini. Era șapte lei de persoană tariful. Acum, Polaris, de exemplu, are un tarif aproape dublu așa că, inevitabil, odată ce vor fi încheiate noi contracte pentru ridicarea deșeurilor din localitate, prețurile vor crește și vor simți asta localnicii. “De o săptămână, această societate nu a mai ridicat gunoaiele din Padeș. E destul de delicată situația. Avem discuții cu Polaris. Încercăm să găsim soluții să ridicăm gunoaiele. E cumplit că nu poți ridica gunoiul din comună. E o situație delicată deoarece această societate era singura care avea potențial să ridice gunoaiele. Înțeleg că, în Gorj, nu e niciuna care poate să ridice până în luna octombrie. Vor fi discuții cu firme din Vâlcea sau Hunedoara”, a spus primarul din Padeș, Mihăiță Troacă. 

Firma din Mehedinți a intrat în atenția procurorilor la finalul lunii iunie. Anchetatorii și comisarii Gărzii de Mediu au descoperit atunci că societatea care strângea gunoaiele din mai multe localități din Gorj și Mehedinți le îngropa sau le ardea în loc să le recicleze deși încasa bani și pentru acest serviciu. Patronul a ajuns atunci în spatele gratiilor. 

Galerie foto



Vizualizări: 855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: