Autogări noi în Novaci și Rânca

Se fac primii pași pentru realizarea rețelei de transport public de călători în Novaci. Primăria a scos la licitație lucrările. Valoarea contractului este de peste cinci milioane de lei. Rețeaua de transport în comun nu va ajuta doar localnicii din zonă să ajungă în stațiunea Rânca, ci și turiștii.

Patru autobuze electrice vor circula, în primă fază, pe acest traseu, promite primăria.

Obiectivul principal al contractului este execuția lucrărilor de construcții clădiri și utilități aferente în cadrul proiectulul. Mai concret, acesta presupune amenajarea terenului, cheltuieli cu asigurarea utilităților, construirea unui terminal la Novaci, a altui terminal în Rânca și autobază.

Valoarea totală a proiectului este de peste 5,2 milioane de lei. Banii provin din fonduri europene. Firmele interesate să se ocupe de lucrări pot depune ofertele până pe 9 martie.

„Lucrăm împreună cu specialişti pentru a găsi caracteristile necesare pentru ca autobuzele să poată urca la Rânca, deoarece între cele două localităţi există o diferenţă de nivel de aproximativ 1.000 de metri", a spus primarul din Novaci, Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 1,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: