Rânca: Terenuri pentru vile, transformate în parcări

Autoritățile din Novaci se laudă că au găsit soluție pentru asigurarea parcărilor din zona Rânca. Vor recupera terenuri care au fost concesionate, dar pe care nu s-au ridicat construcții. În plus, mulți dintre cei care au loturi nici nu și-au plătit taxele de ani buni.

Primăria Novaci are acum în plan să depisteze toate terenurile pe care nu s-a construit nimic, iar beneficiarii nu au plătit taxele de concesiune. Sunt zeci de astfel de cazuri.

Odată recuperate, aceste terenuri vor fi curățate și transformate în parcări. "Este o situaţie mai delicată, pentru că unele concesiuni au fost predate altor persoane. Se lucrează la o inventariere a terenurilor pe care nu s-a edificat nicio construcţie sau pe care s-au început anumite lucrări, dar care au fost abandonate. Scopul meu este ca o parte din aceste terenuri să fie folosite ca locuri de parcare. Vor fi scoase la licitaţie, după ce contractele vor fi reziliate, deoarece nu şi-au îndeplinit condiţiile impuse în contract şi în autorizaţia de construire", a precizat primarul localităţii Novaci, Dumitru Leuştean.

Lipsa locurilor de parcare este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă turiștii care vin în stațiunea Rânca. Pentru că nu au unde să-și parcheze mașinile, mulți le lasă pe marginea drumului național care traversează stațiunea, ajungându-se astfel la ambuteiaje în trafic.

Vizualizări: 2,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: