Stau la oraș, dar au pământ la poartă. Ce promite primarul!

Sute de localnici care stau în trei sate ce aparțin de orașul Târgu-Cărbunești primesc vești bune din partea autorităților. În curând, vor scăpa de pământul de pe străzile pe care locuiesc. Și drumurile din satele lor vor fi asfaltate. Primăria a obținut fonduri de la Compania Națională de Investiții pentru modernizarea drumurilor comunale.

Proiectul vizează modernizarea drumurilor comunale din Cojani, Curteana și Crețești. Satele aparțin de orașul Târgu-Cărbunești, iar drumurile de aici nu au văzut niciodată asfaltul.

Primarul Dănuț Birău a anunțat că, în această vară, va avea loc licitația pentru aceste tronsoane de drum. „Vom termina, anul acesta, de asfaltat toate drumurile comunale din localitate. Mai avem un proiect de șase kilometri și jumătate de drumuri în satele Cojani, Curteana și Crețești. Acest proiect a obținut avizul, a fost predat amplasamentul. Noi vom face proiectarea când vom vota bugetul și sper ca, până la 1 mai, să primească avizul CNI și să fie scos la licitație pentru execuție”, a spus primarul Dănuț Birău.

Odată finalizate și aceste porțiuni, edilul spune că 90% dintre localnicii din oraș vor avea asfalt la poartă. „Erau prea puține modernizate. Cu acestea, reușim să ne apropiem de acel procent de 90% pe care îl aveam la începutul acestui mandat. 90% din gospodării să aibă asfalt la poartă. Prin toate aceste finanțări, fonduri guvernamentale, de la Consiliul Județean, din bugetul propriu, am asfaltat câte puțin în fiecare an”, a mai spus primarul din Târgu-Cărbunești, într-o emisiune la Radio Accent. 

Vizualizări: 3,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: