Rânca, tot fără apă. Cabanierii amenință că nu mai plătesc facturile și cer demisii la Aparegio!

Situație tot mai disperată pentru cabanierii din stațiunea Rânca. În continuare, nu au apă la robinete și, ca să nu-și piardă turiștii, cară cisterne întregi cu apă zeci de kilometri, de la Novaci. Mai mulți proprietari de pensiuni, afectați de lipsa apei, amenință că nu-și vor mai plăti facturile până când nu se va rezolva problema. Cabanierii cer demisii și acuză angajații de la Aparegio de sabotaj.

Ca să nu se aleagă cu rezervările anulate, cabanierii n-au decât să-și facă singuri provizii de apă. În multe pensiuni de la munte, apa nu mai curge de la Crăciun, iar proprietarii spun că sunt nevoiți să care apa de unde pot. Iar asta le-a mărit cheltuielile și cu energia electrică.

Constantin Pănescu, liderul Asociației Cabanierilor din Rânca, a precizat că factura pe care a primit-o pentru curent este de zece ori mai mare decât până acum: "Aparegio nu a vrut sa facă nimic și nici pe noi sa ne lase sa facem. Tot asa ne chinuim. Cărăm de la Novaci sau cum poate fiecare și o ridicăm electric. Am factura de 152 milioane la curent. Până acum, aveam 14 milioane. Cred ca niște măsuri drastice și demisii se impun. Oamenii spuneau că bine ar fi să nu mai plătească nimeni apa. Consider de bun simț neplata către Aparegio pentru că subminează turismul din Ranca și economia totodată".

Pănescu a acuzat Aparegio că a sabotat oamenii din Rânca. Ar fi trebuit să meargă cu câțiva cabanieri cu șenilata la izvoare, dar reprezentanții Aparegio n-au mai luat oamenii și nici n-au ajuns la izvoare pentru că, a adăugat Pănescu, nici nu știu unde se află.

"Cabanierii au încercat sa ajungă la izvoare pe munte cu ajutorul șenilatei pusa la dispoziție de președintele CJ Gorj. Au fost sabotati chiar de reprezentanții Aparegio care ar fi trebuit să-i însoțească, aceștia plecând cu șenilata doar ei doi, iar cei nouă cabanieri împreună cu butelii și arzătoare, lopeți și tarnacoape pentru decolmatarea și dezghețarea izvoarelor de zăpada viscolită și gheața formată , au rămas în fata clădirii drumurilor naționale unde așteptau de o ora plecarea", a mai spus liderul cabanierilor.

În plin scandal, Pănescu cere demisii și așteaptă să fie soluționată și plângerea depusă la Poliție.

"Au mai trecut 10 zile, dar cei de la Aparegio nu au format încă o echipa de angajați și specialiști, sa meargă la izvoare. Bănuiesc ca printre sutele de angajați pe nepotisme, cumnați, nași și fine, mai sunt și oameni care cunosc ce au de făcut! Noi, cei din Rânca, cerem DSP Gorj tragerea la răspundere și sancționarea celor vinovați pentru nefurnizarea apei în toate perioadele aglomerate de sărbători și weekend- uri, și, având în vedere sesizarea către Inspectoratul de Poliție Gorj de circa o săptămână, speram la răspundere penală a decidentilor din Aparegio", a mai transmis Pănescu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: